Grup Yorumdan Zincirli Ve Siyah Bantlı Eylem

“Örgüt üyeliği ve örgüt propagandası” suçlamalarıyla aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 13 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Sanıklardan Ezgi Dilan Balcı ev hapsi cezasından dolayı duruşmaya katılamazken, Grup Yorum üyeleri adliye önünde sazlarına zincir vurup, ağızlarına da siyah bant yapıştırıp eylem yaptı.
Cumhuriyet Cumhuriyet Savcısı Seçkin Aydoğan Aydoğan Ağır Ceza Mahkemesi 


İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülen davada Grup Yorum Üyeleri Ali Arıcı, Seçkin Aydoğan, Caner Bozkurt ve Ayfer Rüzgar ' ın da aralarında bulunduğu 11 sanık hazır bulundu. Grup Yorum üyesi sanık Ezgi Dilan Balcı ' nın ise hakkında, terörle mücadele savcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında ev hapsi cezası bulunduğundan duruşmaya katılamadığı belirtildi.

Duruşmada söz alan başka suçtan tutuklu sanık Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan duruşmada müzisyen olduğunu belirterek başka bir geçim kaynağının olmadığını ifade etti. Üzerine atılı suçları kabul etmeyen Aydoğan, “Hakkımda niçin dava açıldı bilmiyorum. Burada yargılanması gerekenler biz değil, bizi işkence ile gözaltına alan polis memurlarıdır. Hatta Cumhuriyet Savcısı da ilk etapta ifademizi almadan bizi serbest bırakmıştı. Grup Yorum ' un verdiği konserler nedeniyle gözaltına alındığımı düşünüyorum. Ben polise direnmedim. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum” diye konuştu.

Bir diğer Grup Yorum üyesi Ayfer Rüzgar ise üzerine atılı suçlamaların Grup Yorum ' a yapılmış bir saldırı olduğunu ifade etti.Mahkeme, hakkında ' konutunu terk etmeme ' kararı bulunan Ezgi Dilan Balcı ' nın diğer duruşmada hazır edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.Öte yandan duruşmanın görüldüğü Çağlayan ' daki İstanbul Adalet Sarayı önünde sabah saatlerinde toplanan Grup Yorum üyesi bir grup, duruşma öncesi basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında sazlarına zincir vuran grup, ağızlarına da siyah bant yapıştırdı.
27 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı