Görmez'den İlahiyatçılara Gönderme

Gaziantep Üniversitesi'nde Sanko Holding tarafından yaptırılacak olan İlahiyat Fakültesi'nin temel atma törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçmiş dönemde İslam dinine ve ülkeye zarar veren ilahiyatçıların olduğunu söyledi.
İslam Gaziantep Üniversitesi Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez 


İlahiyat Fakültesi öğrencilerine 'İlahiyatçı olacaksan tam olun. Yarım doktor candan, yarım hoca imandan eder ' diyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez: ' Okuduğu çağı kendi kadim bilgileriyle birleştiren çok yüksek seviyede ilahiyatçılara ihtiyacımız var. Şu süreçlerde bazı tartışmalı ara dönemleri tartışıyoruz. O ara dönemlerde bazı ilahiyatçı dostlarımızın İslam dinine ve bu ülkeye nasıl zarar verdiğini hepimiz çok iyi hatırlıyoruz ' dedi.
Mehmet Görmez Hakkında
1959 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk öğrenimini Nizip'te, orta öğrenimini Gaziantep İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1983'te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini sürdürürken, diğer yandan önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu. 1987'de yüksek öğrenimini tamamlayıp Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakül...
devamı
20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı