Gazze’ye Yürüyerek Gitmek İçin Yola Çıkan Aile Memleketine Döndü

Gazze ' de yaşanan katliama dikkat çekmek için yaklaşık 10 gün önce Kayseri ' den Gazze ' ye yürüyerek yola çıkan 45 yaşındaki Ali Tokluman, memleketi Kayseri ' ye döndü.
Cilvegözü Sınır Kapısı Suriye Sınır Kapısı Reyhanlı Gazze 


İsrail ' in Gazze ' ye yaptığı saldırılara dikkat çekmek için memleketi Kayseri ' den Gazze ' ye yürüyerek yola çıkan Ali Tokluman, yaklaşık 530 kilometre yürüdükten sonra Kayseri ' ye geri döndü. Kent meydanında kendisini karşılayanlarla kucaklaşan Tokluman, burada yaptığı açıklamada, giriş çıkışların yasaklanmasının ardından geri dönmek zorunda kaldığını belirtti.

Tokluman, “Yaklaşık 10 gün önce Kayser ' iden başlamış olduğumuz seyehatimizi Cilvegözü Sınır Kapımızda sonlandırmak zorunda kaldık. Asıl niyetimiz Gazze ' ye kadar yürümekti. Fakat her adımın Gazze ' ye doğru olduğunu düşünerek seyahat boyunca yaklaşık 530 kilometre yol yaptık. Bunun 130 kilometresini Belen çıkışını falan araçlarla gittik. Onun dışında 380-400 kilometre yol yaptık. Gerçekten meşakkatli bir yoldu. Hedefimize ulaştık, biz gitmeden Reyhanlı ' da 2 gün önce tüm giriş, çıkışları kapatmışlar, özellikle Suriye çıkışında bütün Türkiye vatandaşlarının çıkışı yasaklanmış. Yürüyüşün hedefine ulaştığını düşünmekteyim. Bir saatte İstanbul ' a gidildiği bu günlerde bizim Cilvegözü Sınır Kapısı ' na gitmemiz, bizim fedakarlığımızın işareti ya da yıldız olmak maksadıyla değildi” ifadelerini kullandı.

Gelecek yıl ramazan ayında orucu Gazze ' de tutacaklarını dile getiren Ali Tokluman, “Katliamın hala devam ettiği şu günlerde müslüman yöneticiler adına şunu ifade etmek istiyorum. Artık onursuz ateşkes olmayacak, onurlu bir ateşkes olacak. Gazze ' deki ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. Seneye inşallah, ramazan orucunu Gazze ' de tutacağız” ifadelerine yer verdi. Oğlunu büyük bir heyecanla karşılayan anne Ayşe Tokluman, oğlunun davranışına destek vererek, “Ayağım iyi olsaydı oğlumla Gazze ' ye kadar giderdim” diye konuştu.

Ali Tokluman, daha sonra kendisini karşılamaya gelenlerle kucaklaştı.

3 Ağustos 2014 Pazar günü yayınlandı