Fatih Kısaparmak, Neşet Ertaş'ı Anlatıyor (Neşet Ertaş Öldü)

İzmir'de önceki hafta hastaneye kaldırılan Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş'ın, ' primer hastalığı nedeniyle durumunun biraz daha ağırlaşması yüzünden yoğun bakım servisine kaldırıldığı ' bildirilmişti. Ertaş sabah saatlerinde hayata veda etti.
Muharrem Ertaş Neşet Ertaş Selda Bağcan 


'BENİ BABAMIN AVUCUNA DEFNEDİN'

Neşet Ertaş'ın, 'Beni babamın avucuna defnedin' vasiyeti üzerine memleketi Kırşehir'de toprağa verileceği bildirildi.
Neşet Ertaş ' ın oğlu Hüseyin Ertaş, ”Bizim babamızdı ama Türkiye ' nin abisi, babası, kardeşiydi. Cenazesini
Kırşehir ' e götüreceğiz” dedi.

Ertaş'ın menajeri Gülsüm Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ertaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Sarıkaya, Neşet Ertaş'ın halk ozanı olan babası Muharrem Ertaş'ın Kırşehir'deki mezarının yanına defnedilmek istediğini dile getirerek, 'Ertaş, babasının yanına defnedilmek istediğini söylemişti. Cenaze Kırşehir'de toprağa verilecek' dedi.

Bu arada, Ertaş'ın hayatını kaybettiğini öğrenen sevenleri ve hemşehrileri Medical Park İzmir Hastanesi önünde toplanmaya başladı. Vatandaşların oldukça üzgün oldukları gözlendi.

'HAYATI ACILAR İÇİNDE GEÇTİ'

Yakınları ve sevenleri, durumu iyiye gitmese de umutluydu. Acı haber herkesi yasa boğdu. Ölümünün ardından Ntv canlı yayınında, Selda Bağcan “Çok üzüntülüyüz, değerli bir ozandı. Birinci kaynaktan türküler dinleyemeyeceğiz artık. Kendisinden 2-3 eser aldım. Çok üzgünüm, nur içinde yatsın. Hayatı acılar içinde geçti. Hasan Saltık onu yeniden var etti, popüler olmasını sağladı. Hak ettiği değeri bulamayan insanlardandı. Bu kadar değerli bir ozan, dünyaya kalbi kırık olarak gitti ' diye konuştu.
Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
25 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı