Erzurum Kara Teslim

Kar yağışı Doğu Anadolu Bölgesini beyaz örtüye büründürürken gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Erzurum, Kars ve Ardahan'da ölçüldü.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Kars ve Ardahan'da 4, Iğdır'da 2, Ağrı'da 1 ve Erzincan'da sıfır derece olarak ölçüldü.
Doğu Anadolu Avrupa Meteoroloji 


Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan'da 2, Iğdır'da 1, Erzurum'da sıfır, Ağrı'da sıfırın altında 1, Kars ve Ardahan'da sıfırın altında 2 derece olması tahmin ediliyor.
Bölgede akşam saatlerinde başlayan ve gece etkili olan kar yağışı dolayısıyla kar kalınlıkları Erzurum'da 17, Ardahan'da 13, Kars'ta 8, Ağrı'da 4, Iğdır'da 1 santimetre olarak ölçüldü.

KARDA BİSİKLET SÜRME KEYFİ

Erzurum kent merkezinde cadde ve sokaklar karla kaplanırken bir grup üniversite öğrencisi karlı yollarda bisiklet sürme keyfini yaşadı. Avrupa ' da birçok ülkede dört mevsim insanların bisiklet sürdüklerini ifade eden öğrenciler, “İstiyoruz ki yaşadığımız ilde de dört mevsim bisiklet kullanabilelim. Kış şartları Erzurum ' da ağır. Ama biz bunu yenmeye çalışıyoruz” dediler.
9 Aralık 2013 Pazartesi günü yayınlandı