Erzincan Şehidini Dualarla Uğurladı

Bingöl ' de askeri konvoya yapılan hain saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Ahmet Aytekin düzenlenen törenle memleketi Erzincan ' da toprağa verildi.Şehidin ağabeyi Kenan Aytekin, kardeşinin tabutunun başından hiç ayrılmazken, gözyaşı dökenlere seslenerek; “Kimse ağlamasın hainleri sevindirmesin” dedi.Şehit Piyade Çavuş Ahmet Aytekin için Erzincan Tercan İlçesine bağlı Kargın Beldesi'nde Cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Şehit asker ilk olarak Atatürk Caddesi ' ndeki evine götürülerek helallik alındı. Daha sonra Kargın Belediye binasının önüne getirilen şehidin tabutunun başından hiç ayrılmayan ağabeyi Kenan Aytekin, metanetini korurken, kardeşi Ümit Aytekin, arkadaşlarının desteği ile ayakta durabildi.
Şehit Yahya Baş Atatürk Mehmet Topçu Piyade 


Şehit cenazesinin üzerine açılan dev Türk Bayrağı altında cenaze törenini beklerken Şehit Ağabeyi Kenan Aytekin, ağlayanlara seslenerek; “Kimse ağlamasın hainleri sevindirmesin” dedi.Seyfettin Efendi Cami ' inde kılınan Cuma Namazının ardından Kargın belediyesi önünde Şehit Ahmet Aytekin'in cenaze namazı kılındı. Erzincan İl Müftüsü Burhan İşleyen'in kıldırdığı namazın ardından helallik istedi ve şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu söyledi.

Şehidin babası Ali Aytekin sakin görünmeye çalışırken namazın ardından silah arkadaşlarının omzuna alınan şehit Ahmet Aytekin top arabasına konularak bir süre taşındı. Şehidin arkasından ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen binlerce kişi , ' Şehitler ölmez vatan bölünmez ' diyerek Türk Barakları ile yürüdüler.

Şehit askerin küçük kız kardeşi Ayşe Aytekin ise gözyaşları içerisinde ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak asker selamı verdi. Daha sonra her iki kardeş birbirine sarılarak ellerinde Türk Bayrağı ve kardeşlerinin fotoğrafı ile yürüdüler. Cenaze aracına konulan Şehit Ahmet Aytekin Kargın Belde mezarlığında beldenin ilk şehit olarak gözyaşları içinde toprağa verildi.

Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkana AK Partili Yüksel Çakır. 3'ncü Ordu Hareket Yar Başkanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Çevre ilçe belde ve belediye başkanları ile Kaymakamlar olmak üzere yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı