Erdoğan: Ben Kral Değilim

Başbakan Erdoğan, Okçular Tekkesi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşurken vatandaşlar ' Başbakanın kralı Kasımpaşalı ' tezahüratına Erdoğan, ' Ben kral değilim. Milletimin oylarıyla işbaşına gelmiş bir başbakanım. Sizin hizmetkarınızım, efendiniz değilim ' yanıtını verdi.
Başbakan Haliç Okmeydanı Afrika Okçular Tekkesi 


Başbakan Erdoğan, Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı Spor Tesisleri'nin açılışında bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşması sırasında yapılan ' Başbakanın kralı Kasımpaşalı ' tezahüratlarına ' Ben kral değilim. Sizin hizmetkarınızım ' şeklinde yanıt verdi.

AÇILIŞ ÖNCESİ GERGİNLİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Okçular Tekkesi'nde katılacağı açılış öncesi güvenlik önlemi alan polisi protesto etmek isteyen grup olay çıkardı. Polis taş ve şişelerle saldıran gruba polis müdahale etti.

Mahmut Şefket Paşa Mahallesi'nde toplanan yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişi önce yolu kapadı. Pazar tahtaları ile barikat kuran grup, çevreden topladıkları çöpleri ateşe verdi. Sokak başlarında duran göstericiler güvenlik önlemi alan polise taş ve şişelerle saldırdı. Olay sırasında çok sayıda iş yeri de zarar gördü.

Başbakan Erdoğan Okçular Tekkesi açılışındaki konuşmasında şunları söyledi.

' Havalimanına yakın bir bölgede Kanal İstanbul'un ihalesini yapıyoruz. Deniz Komutanlığı'ndan Haliç'te Hasköy'e kadar olan bölgede yeni bir sahil şeridi yapıyoruz. Deniz Hastanesi'nin altından Hasköy istikametine deniz altından tünel yapıldığının farkında mısınız.

Şu anda tapularla alakalı olarak Beyoğlu ve İBB çalışmalarını yaptılar ve öyle zannediyorum ki Kuzey Afrika seyahatimden sonra ilk etapta 100-150 tapuyu sahiplerine vereceğiz. Size düşen görevler belediyemize düşen görevler var.

Bizim bir kentsel sönüşüm planımız var. Türkiye'nin değişik yerlerinde bu uygulamayı yapıyoruz. Ben burada yaşayan kardeşlerime bu binaları uygun görmüyorum. Burada yaşayan kardeşlerimize binaları yıkıp yapana kadar kira bedellerini ödemek suretiyle yapalım. Yeni bina isteyenlere de yeni bina vermek suretiyle sorunlarını çözelim. '

29 Mayıs 2013 Çarşamba günü yayınlandı