Erdoğan babasıyla olan anısını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' Temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı.
Kutlu Doğum Haftası Cumhurbaşkanı Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

'Babama 'Laz mıyız, Türk müyüz?' diye sordum. Büyük dedem, babama 'Müslümanım de geç demiş'. Mezhepçilik, ırkçılık, terör belasıyla karşı karşıyayız. Bizim tek dinimiz var İslam. Bizi birleştiren İslam. Biz İslam'ın bütünleştirici çatısı altında toplanacağız. 'Gelin birlik olalım' demenin anlamı bu.

Biz İslam'ın çatısı altında toplanacağız. Mezhep çatışmalarına izin vermeyelim. İster Türk ol ister Çerkes ol ne olursan ol. Bizi birleştiren tek şey İslam. Biz Müslümanız burada birleşeceğiz. Irkçılık ve Mezhepçilik olursa terörden kurtulamayız.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
17 Nisan 2016 Pazar günü yayınlandı