En Anlamlı 23 Nisan Hediyesi

Rize'deki geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamalarında Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya yaklaşarak zor durumdaki ailesi için yardım isteyen gencin talebi yerine getirildi.
Halil Bakırcı Belediye Başkanı Çocuk Bayramı Ulusal Egemenlik 


Rize'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı saha etkinlikleri sırasında, arkadaşları eğlenirken, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın yanına giden 13 Yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Ahmet Doğru, bir süre önce babasının öldüğünü belirterek annesinin emekli olabilmesi için prim borçlarının ödenmesi için yardım talebinde bulunmuştu. Bakırcı, Doğru'ya problemin çözümü için yardımcı olacağı sözünü verdi. Bakırcı, söz verdikten 10 gün sonra isminin açıklanmasını istemeyen bir iş adamın desteği ile ailenin SGK'ya olan 28 bin TL'lik prim borcunun ödenmesini sağladı. Borcun ödenmesi ile çocuğu bulunan Reyhan Doğru'ya eşinden kalan maaşın dışında dul ve yetim maaşı bağlanması da sağlanmış oldu.

Reyhan Doğru iki çocuğu ile birlikte bugün Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Bakırcı yaptığı açıklamada, ' 23 Nisan töreninde bu kardeşimiz yanıma gelerek durumu anlattı. SGK'ya 28 bin TL bir prim borçları bulunuyordu. İlimizde yapılan Karayolları Bölge Toplantısı'nda bir dostuma konuyu açtım. Bizi kırmayarak bu parayı ödemeyi kabul etti ve ödedi. İsminin açıklanmasını istemeyen bu hayırsever insana ve bu hayrın yapılmasında vesile olan herkese teşekkür ediyorum ' dedi.

23 Nisan'da arkadaşları eğlenirken o göstermiş olduğu cesareti ile ailesini önemli bir dertten kurtaran Ahmet Doğru ise yaptığı açıklamada, ' Bu borcumuzdan dolayı annem emekli olamıyordu. Derslerimi yapamıyordum. İhtiyaçlarımızı karşılayamıyorduk. O gün başkanı görünce yanına giderek yardım istedim. Rabbim ondan razı olsun bize yardım etti ' diye konuştu.
9 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı