En Acı Yarışma!

Antalya'nın Kumluca ilçe Belediyesi'nin organize ettiği 13. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında 'En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması' düzenlendi. Yarışmaya evde annesinin yaptığı 'Cin biberi' ile hazırlanan Murat Kığılı 5 dakika içerisinde 220 gram acı sivri biber ve 1 kilogram domates yiyerek birinci oldu.
Cumhuriyet Aydoğan Belediye Başkanı Tarım 


Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 13. Tarım ve Seracılık Festivali, renkli görüntülere sahne oluyor. Geçtiğimiz günlerde domates güreşinin yapıldığı ilçede bu kez, 'En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması' düzenlendi. İkisi kadın 13 yarışmacının katıldığı etkinlikte, her yarışmacıya bir kasa dolusu acı sivri biber ve 1 kilogram domates verildi. Yarışma öncesi ise kasalar tek tek tartılarak ağırlıkları ölçüldü. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın startının verdiği yarışmada, katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.

5 dakika içerisinde 1 kilogram domatesin tamamının bitmesi ve yanında en fazla acı sivri biberin yenmesinin istendiği yarışmada, 13 katılımcı kıyasıya yarıştı. Biberleri üçer üçer yiyen yarışmada kadınların, erkekler kadar iddialı oldukları gözden kaçmadı. Ayrıca yarışmada en büyük ilgiyi ise 'Pala' diye tezahüratlar yapılan Cemal Aydoğan gördü.
5 dakika içerisinde 1 kilogram domates ve 220 gram acı sivri biber yiyen Murat Kığılı birinci olurken, 1 kilogram domates ve 180 gram acı sivri biber yiyen Tacettin Şeran ikinci, yarışma öncesi de iddialı olduğunu söyleyen Havva Avşar ise 1 kilogram domates 140 gram acı sivri biber yiyerek üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan Kığılı'ya Belediye Başkanı Çetinkaya, 1 adet Cumhuriyet altını hediye etti. Yarışmaya evde annesinin yaptığı 'cin biberi' yiyerek hazırlandığını belirten Kığılı, ' Acıyı çok seviyorum. Bir insan için yemek yemek neyse benim içinde acı yemek aynı şekilde. Cin biber olsaydı daha fazla yerdim. Kalan biberi de eve götürüp yiyeceğim ' dedi.

27 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı