En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması'ndan Görüntüler

Antalya'nın Kumluca ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında ' En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması ' düzenlendi. Bu yıl ikincisini düzenlenen ve 2'si kadın 25 yarışmacının katıldığı ' En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması ' nı 10 dakika içinde 580 gram acı biber yiyen Hüseyin Akşit kazandı. Yarışmada acıdan ağızları yanan bazı yarışmacılar renkli görüntüler oluşturdu.
Cumhuriyet Aydoğan Belediye Başkanı Tarım Hüsamettin Çetinkaya 


KASALAR TARTILDI

Antalya ' nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 14. Tarım ve Seracılık Festivali, renkli görüntülere sahne oluyor. Cumhuriyet Meydanı ' nda kurulan alanda bu kez ' En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması ' düzenlendi. İkisi kadın 25 yarışmacının katıldığı etkinlikte, her yarışmacıya bir kasa dolusu acı sivri biber ve 1 domates domates verildi. Yarışma öncesi kasalar tek tek tartılarak ağırlıkları ölçüldü.10 dakika içinde bir adet domatesin ve yanında en fazla acı sivri biberin yenmesinin istendiği yarışmada, 25 katılımcı iki grup halinde kıyasıya yarıştı. Kadın yarışmacılardan Nuriye İpek Ataç, erkekler kadar başarılı şekilde acı biber yedi.

34 DERECE SICAKLIKTA ACI BİBER YEME GAYRETİ

Yarışmada en büyük ilgiyi 'Pala' diye tezahüratlar yapılan Cemal Aydoğan gördü. Aydoğan ve Hüseyin Özdilek arasındaki dayanışma ilgiyle izlendi. Acı biberin etkisiyle ağzı yanan ve terleyen Özdilek ' in üzerine soğuk su ve ayran döküldü. Hızlarını alamayan yarışmacılardan Cemal Aydoğan ve Hüseyin Özdilek, birbirlerine acı biber yedirip, üzerlerine ayran döktüler. Yarışmacılar 34 derecede hem sıcak, hem acı ile mücadele ettiler.

BİRİNCİYE CUMHURİYET ALTINI

Yarışmada, 10 dakika içinde 580 gram acı sivri biber yiyen Hüseyin Akşit birinci oldu. Birinci Akşit ' e Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 1 adet Cumhuriyet altını hediye etti. Kumluca Kaymakamı Salih Işık da katılımcılara plaketlerini verdi.

ÖNEMLI OLAN YARIŞMAK

Biberlerin çok acı olduğunu söyleyen Nuriye İpek Ataç, önemli olanın yarışmak olduğunu söylerken, Antalya Altınova Mahallesi ' nde kesme çiçek üretimi yapan Hüseyin Akşit ise yarışmayı kazandığı için mutlu olduğunu belirtti. Akşit, ' Biberi sevmem ama iddia olduğu için kazandım. Yarışmaya katılmak için evdeki işi bırakıp geldim. Gecen sene kuralları bilmediğim için elenmiştim. Bu sene iddialıydım ve kazandım” dedi.

ÜRETTİĞİMİZİ ÖNCE KENDİMİZ YİYORUZ

Katılımcılara plaketlerini ve ödüllerini veren Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bu yarışma ile Türkiye ' ye bir mesaj verdiklerini söyledi. Ürettiklerini ürünü ilk önce Kumlucalının yediğini kaydeden Başkan Çetinkaya, “Biz domatesin ve biberin hasını üretiyoruz. Önce kendimiz yiyoruz. Üreticilerimiz arasında acı biber yarışması düzenledik. Acıyı azaltmak için yine kendi üretimimiz domatesi kullandık. Kumluca, olarak insan sağlığını öne alan güvenilir gıda üretme noktasında çok hassasız. Biz ürettiğimizi kendimiz yiyoruz. Siz de güvenerek yiyebilirsiniz” diye konuştu.

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı