Emrullah İşler: İsrail Şımarıyor

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) tarafından Kürt sorunu ve çözüm süreci konulu çalıştaya katılmak üzere Bitlis ' in Tatvan ilçesine geldi.
Başbakan Yardımcısı Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Emrullah İşler Güvenlik Konseyi 


Tatvan ilçesinde ilk olarak Kalyoncu ailesi tarafından ilçede yaptırılan Mehmet Onbaşı Kalyoncu Camiini ziyaret eden İşler, daha sonra iftar yemeği ve çalıştaya katılmak üzere Tatvan Kardelen Oteline geçti. Burada MEDAV Vakfınca bölge kanaat önderleri, STK temsilcileri ve değişik üniversitelerden onlarca akademisyenin katılımıyla verilen iftar yemeğine katıldı.
Düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı İşlek, “Böyle mübarek bir günde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ama böyle mübarek bir günde bu mutluluğumuza gölge düşüren acı olaylar var maalesef. Suriye ' de Irak ' ta kan akmaya devam ediyor. Son iki haftadır Filistin ' de Gazze ' de İsrail bombardımanı altında can veren Filistinli masum çocuklar var. Kundaktaki bebekler var. Hanımlar var yaşlılar var ve orda ölen mazlumlar var. Bugünde haberlere baktığımızda hiç iyi haberlerle karşılaşmıyoruz. İsrail ' i bu katliamından dolayı bu soykırımından dolayı kınıyor ve lanetliyoruz, rabbimden dua ediyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun.” Dedi.

“Bütün batı dünyası, Amerika, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dahi İsrail ' i kınama yönünde dur deme yönünde bir adım atmadı. Bundan dolayı İsrail şımardıkça şımarıyor.” Diyen İşler, “Özellikle mübarek ramazan ayında orada yaşayan Filistinli kardeşlerimize son yıllarda acılar çektiriyor. Onları çeşitli sebeplerle öldürüyor. Bugünde yine bir katliama imza attı. Fakat bizler tarafından üzücü olan İslam dünyasının özellikle Müslüman ülkelerin hükümetlerinin bu olaylara sessiz kalması maalesef bizleri üzmektedir. Müslüman halklar Müslüman ülkelerde yaşayan halklar cuma namazında sonra protestolarını yapıyorlar gösteriyorlar ortaya koyuyorlar. Ama maalesef hükümetlerde doğru düzgün bir ses çıkmıyor. Hükümet olarak biz sesimizi çok yüksek çıkarıyoruz. Sesimizi yüksek çıkarıyoruz diye bizi eleştirenlere itibar etmiyoruz etmeyeceğiz. Bizim öteden beri bir geleneğimiz var sürekli mazlumların yanında durmuşuz. Zalimlere karşı olmuşuz. Bu geleneğimizi burada da sürdürüyoruz bundan dolayı mazlum Suriye ' nin yanında olduk zalim Esed rejimine karşı olduk. Burada da zalim İsrail ' e karşıda tavrımızı net bir şekilde koyuyoruz.” Diye konuştu.

şmeyi de sağlamış olduk artık bütün bunların sonucu olarak bu ülkede huzur hakim olmalı, barış hakim olmalı diyoruz. Kardeşlik hakim olmalı diyoruz. Çünkü biz Çanakkale ' de birlikte mücadele verdik. Omuz omuza savaştık, istiklal mücadelesini birlikte yürüttük. Bizim ayrımız gayrımız yok bize aramıza ayrılık tohumları ekenlerin artık o fırsatlarını tamamen toprağın altına gömdük. Artık onlar o topraklarda inşallah çıkamayacak. Bundan sonra el ele kol kol kola yeni Türkiye ' yi inşa etmek için gayret etmemiz lazım.”
21 Temmuz 2014 Pazartesi günü yayınlandı