Emir Sarıgül, 'Hayri İnönü' iddialarına cevap verdi

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül'ün anlaşmazlık yaşadığı iddia edilmişti. Yine iddialara göre Emir Sarıgül, İnönü üstünde baskı kuruyor ve onu istifaya zorluyordu. İddialarla ilgili son açıklama Şişli Belediye Başkanı'ndan gelmişti.
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü Chp Emir Sarıgül 


İnönü, Hürriyet'e yaptığı açıklamada iddiaları yalanlamayarak 'İngilizce'de bir şey vardır: I won't confirm or deny it. (Ne doğruluyorum ne de yalanlıyorum.) Anlatabiliyor muyum, ne demek istediğimi? Yani ne kabul ederim ne de hayır derim' demişti. İnönü, Emir Sarıgül'ün danışmanlarını kendisinden habersiz işten attığını hatta birinin burnunu kırdığını da öne sürmüştü.

“ASILSIZ İFTİRALAR”

İddiaların medyada geniş yer bulmasından sonra Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül sessizliğini bozdu. Sarıgül, danışmanlara vurduğu iddiasına “Bu konularda konuşmamayı tercih ediyorum. Bunlar tamamen asılsız iftiralar.” dedi. Sinirli yapıya sahip olmadığını belirten Sarıgül, “Sadece haksızlığa baş kaldırırız. Sinir söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

“GÖREVİMİN BAŞINDAYIM”
Sarıgül, İnönü'nün çok konuşulan İngilizce açıklamasının hatırlatılması üzerine ise “Sayın başkanım o açıklamanın yanlış anlaşıldığını, böyle olayların asla söz konun olmadığını söyledi” şeklinde konuştu. Sarıgül, hakkında çıkan istifa haberlerine dedikodu yorumunu yaparak “Görevimin başındayım” dedi.

“İKAZ ALMADIM”

Sarıgül, Ankara'dan ikaz aldığını iddialarına ise şöyle cevap verdi: İkaz alma gibi bir şey yok. Bunlar bilgi kirlilikleri
9 Aralık 2014 Salı günü yayınlandı