Elazığ'dan Gazze'ye Destek

Elazığ'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu üyeleri kent meydanında namaz kılarak, Gazze'de ölen ve yaralananlar için dua etti. İsrail'in protesto edilmesinin ardından İHH'nın başlattığı Canlı Kalkan projesi kapsamında gitmek isteyenler imza verdi.
Canlı Kalkan Sivil Toplum Mısır İsrail Gazze 


Elazığ'da STK Platformunun organize ettiği Gazze Elazığ Kardeşlik Gecesi'nde bugün kent meydanında teravih namazı kılınıp, Gazze'de zulüm altında olanlar için dua edildi. İsral'inde protesto edildiği programda İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH) tarafından 'Canlı Kalkan' projesi için stant konularak imza toplandı. Canlı kalkan olmak isteyen kadın ve erkek çok sayıda kişi imza verdi.

Canlı kalkan projesi ile ilgili bilgi veren İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, ' Gazze'deki kardeşlerimizin başına bombalar düşmektedir. Bunu engellemek amacıyla dünyanın her tarafından yapılan bir çalışmayla bende bir canlı kalkan olmak istiyorum diyen kardeşlerimizden imza topluyoruz. Katliamı durdurmak için bir sebep olabilir mi amacıyla bu proje oluşturuldu. Şartlar oluşursa eğer Mısır üzerinden sınırlar aşılıp Gazzeli kardeşlerimizin yanına giderek, onlara destek olduğumuzu göstereceğiz. Hayırlı neticeler doğurması sebebiyle Elazığlı kardeşlerimizden de destek bekliyoruz ' dedi.

Elazığ'da bulunan STK'lar tarafından organize edilen 'Gazze Elazığ Kardeşlik Gecesi' İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların son bulduğu güne kadar her gün devam edeceği belirtildi.

21 Temmuz 2014 Pazartesi günü yayınlandı