Elazığ'daki Hortumun Dehşeti

Elazığ'ın Maden ilçesi yakınlarında, işçilerin kaldığı şantiyede meydana gelen hortum dehşeti gün ağarınca kendini gösterdi. Şantiyede işçi olarak çalışan ve olaydan yara almadan kurtulan Cem Şahin adlı işçi yaşanan dehşeti anlattı.
Sermin Balık Ak Parti 


Yaşanan hortum dehşeti geride 6 ölü 7 yaralı bırakırken, olay yerinde bugün enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Olay yerinde hasar tespit çalışmalarını İl Afet Müdürü İhsan Görgöz yaparken, Ak Parti Elazığ milletvekili Sermin Balık da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Balık, “Haberi alır almaz Elazığ'a gelerek ilgili yerlerden bilgiler aldık. Önce 4 vatandaşımızın daha sonra da 2 vatandaşımızı kaybettik Yaralıları hastanede ziyaret ettik. Acımız büyük, burada doğal afet yaşandı. Önüne geçmemiz mümkün değil. Ancak doğal afetin getirdiği sorunları çözmemiz gerekir. Dutpınarı ve Kaşlıca köylerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Dutpınarı Köyü ' nde çatılar uçmuş evlerde hasar var. Enkaz altından bir vatandaş sağ çıkmış. İl Afet Müdürlüğü hasar tespitine başladı. Maddi hasar bertaraf edilebilecek hal edilecek şeyler. Keşke 6 kişiyi kayıp etmemiş olsaydık. Acımız büyük” dedi.
Olay yerinde hasar tespit çalışmaları devam ederken İl afet Müdürü İhsan Görgöze de yaptığı açıklamada bazı köylerdeki evlerin çatılarının uçtuğunu söyledi. Görgöze, “Dün akşam maden'e 15 kilometre kala özel bir şantiyede hortum meydana geldi. Meydana gelen hortum da 6 vatandaşımız vefat etti. 6 vatandaşımız yaralandı. Maden'e bağlı Dutpınarı Köyü ' nde 34 konutun çatıları uçtu. Kaşlıca Köyü ' nde 25 adet konutun çatıları uçmuş arkadaşlarımız hasar tespit çalışmalarına başladı. Acil yardımla ilgili ihtiyaçlar talep edilecektir ' diye konuştu.
Şantiye de yaşanan hortum olayına tanıklık edip olaydan yara almadan kurtulan Cem Şahin adlı işçi ise, “Saat 18:15 sıralarında çok büyük bir gürültü geldi karşı tepeden. Hortumun boyu 40 ile 50 metre arasındaydı. Daha sonra 100 metreye ulaşınca buradaki konteynır 100 metre ilerdeki kayalara çarptı. Römork da 200 metre sürüklendi. Büyük bir felaket yaşadık” ifadelerini kullandı.

Yaşanan felaket sonrası enkaz kaldırma çalışmaları başladı.

11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı