Efkan Ala'dan Ergenekon çıkışı

Habertürk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala Ergenekon diye bir yapı var mıydı? sorusuna cevap verdi.
İçişleri Bakanı Cumhurbaşkanı Habertürk Ergenekon Davası Efkan Ala 


'Türkiye'de siyasi iktidarlara karşı malesef 60'tan beri kurgulanan sistem sürekli bir problem üretiyor' diyen Bakan Efkan Ala 'Milletin seçtiği yapılar etkin olmasın diye daha seçilir seçilmez o bürokratik devlet içerisindeki yapılar harekete geçiyor. Bunlar zaman zaman ad değiştiriyor, zaman zaman yapı değiştiriyor, zaman zaman kesim değiştiriyor fakat sonuç değişmiyor ve netice alıyorlardı' şeklinde konuştu.

ERGENEKON DİYE BİR YAPI VARDI

'Ergenekon diye bir yapı vardı ve orada da iktidara karşı ciddi müdahaleler oldu' diyen Efkan Ala 'Darbe teşebbüsü planları ortaya çıktı. Size soruyorum genelkurmay başkanı Cumhurbaşkanı konusunda 'o değil de bu seçilsin' diye bir açıklama yapar mı, onun işi midir bu? Yani o kadar açık oluyor ki bazı şeyler ispata lüzum yok. Herkes olup biteni görüyor zaten. sisteme kayıt dışı müdahaleler olunca, paralel müdahaleler olunca çok ağır sonuçlar ortaya çıkıyor. Belki kurunun yanında yaş da yanıyor. Mesela bakın çözüm süreci siyasi iktidarın işidir ama bakın bu Oslo'da deşifre edildi. Sonra başka bir paralel grup 7 Şubat'ta mit operasyonu yapmaya çalıştı' dedi.
15 Ocak 2015 Perşembe günü yayınlandı