Diyarbakır’da Noel Kutlaması

Hristiyan inanışına göre, Hz. İsa ' nın doğum günü olarak kabul edilen 25 Aralık günü ' Noel Bayramı ' Diyarbakır ' da Meryem Ana Süryani Kilisesi ' nde düzenlenen ayin töreniyle kutlandı. Ayinde Suriye ve Arap ülkeleri için dualar okundu.
Hristiyan Noel Mesih Süryani Suriye 


Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi ' nde gerçekleşen noel kutlamalarına çok sayıda Hıristiyan katıldı. Hz. İsa ' nın doğum günü olan 25 Aralık günü bir araya gelen Hıristiyanlar dini inançları gereği, mum yakıp, günah çıkardı. Sabahın ilk ışığında dua etmeye başlayan Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut ve beraberindekilerin yaptığı ayine ilerleyen saatlerde çok sayıda Hıristiyan eşlik etti.

Düzenlenen ' Noel Bayramı ' töreninde bir konuşma yapan Papaz Yusuf Akbulut, bugünün İsa Mesih ' in doğuş bayramı olduğunu söyledi. Akbulut, ' Bütün Hristiyan alemi bugünü İsa Mesih ' in doğuşu olarak kutluyor. Bugün kutladığımız bayram bütün dünya için önemlidir. Bu bayramın sadece Hristiyan dünyası için değil, bütün dünya barışı, huzuru, kardeşliği ve özellikle Suriye ve Arap ülkelerinde barış ve kardeşliği getirmesi için dua ettik” diye konuştu.
25 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı