Diyarbakır’da Mısır’a Destek Mitingi

Diyarbakır ' da, Mustazaf Cemiyeti öncülüğünde 57 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla ' Diyarbakır ' dan Mısır Direnişi ' ne Destek ' mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan Mustazaf-Der eski Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, “Bugün darbecilerin sembolü olan Tahrir Meydanı,Arap Baharı ' nın sembolü olmuştu. Direnişin adresi olan Adavviye ve Nahda meydanları da bugün İslam Baharı ' nın sembolüdür” dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri Hüseyin Yılmaz İslam Birleşmiş Milletler Tahrir Meydanı 


Mustafzaf Cemiyeti ' nin düzenlediği ve 57 İslami sivil toplum kuruluşunun desteklediği ' Diyarbakır ' dan Mısır Direnişi ' ne Destek ' mitingi, İstasyon Meydanı ' nda yapıldı. Mitinge katılanlar, attıkları Kürtçe, Türkçe ve Arapça sloganlarla Mısır ' da darbe karşıtlarına destek verdi. Tekbirler eşliğinde Mısır ' da yapılan darbeye tepki gösterilirken, darbe karşıtı protestolarda yaşamını yitiren Mısırlılar için de dua okundu. Miting boyunca katılımcıların Mısır ' da Rabia Meydanı ' nda yapılan protesto eylemlerinin simgesi haline gelen dört parmak işaretini yaptığı görüldü.

Mitingde konuşan Mustazaf-Der eski Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Mısır ' da katliam ve zulmün yaşandığına dikkat çekerek, matemli olduklarını söyledi. Mısır ' da yapılan darbenin demokrasiye değil, İslam ' a ve Müslümanlara, İslam ' ın devlet olma ihtimaline yapılmış bir darbe olduğunu ifade eden Yılmaz, darbenin Batı devletleri ve bazı Arap ülkelerinin desteğiyle yapıldığını söyledi. Yılmaz, “Mısır ' daki katliam için ABD ve AB ' ye kızıyor, öfkeleniyoruz. Ama asıl kızgınlığımız, İslam coğrafyasındaki işbirlikçi yöneticileridir. Bu hainlere daha fazla kızıyor ve öfkeleniyoruz. Bugün Mısır halkı, iradesine, temsilcisine ve geleceğine sahip çıkıyor. Zalim diktatörlere, çağdaş Firavunlara, yapılan bunca katliamlara rağmen direniyor. Mısır ' ın Müslüman halkı ölümden korkmuyor. Ölümden korkmayan bir halkı hiçbir silah durduramaz. Uluslararası kuruluşlar da tabi oldukları emperyalist devletler gibi darbeye darbe diyemediler. İslam Kalkınma Örgütü ' nün Birleşmiş Milletler ' den bir farkı kalmamış. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ' ın ABD ' den bir farkı kalmamıştır. Çünkü idarecileri darbecilere ve katliamcılara destek mesajı veriyor. Dünya devletleri çıkarları adına üç maymunu oynuyor. Tarih boyunca zulme ve katliamlara uğramış insanlar olarak zalimlere karşı durduk ve durmaya devam edeceğiz. Yalnızlığın, çaresizliğin ne olduğunu camia olarak da, halk olarak da çok iyi biliyoruz. Tarih boyunca ezilmiş, horlanmış, zulümlere ve katliamlara maruz kalmış ama zalime asla teslim olmamış bir halkın çocuklarıyız” dedi.

“ARAP BAHARI İSLAM BAHARINA DÖNÜŞÜYOR”

Mısır ' da yapılan direnişlerin İslam Baharı ' na dönüştüğünü belirten Yılmaz, İslam devrimine şahit olduklarını söyledi. Yılmaz, “Bugün darbecilerin sembolü olan Tahrir Meydanı, Arap Baharı ' nın sembolü olmuştu. Direnişin adresi olan Adavviye ve Nahda meydanları da bugün İslam Baharı ' nın sembolüdür. Mısır halkının kutsal direnişiyle Arap Baharı, İslam Baharı ' na dönüşüyor. İslam devrimine şahit oluyoruz. Şahadetsiz bir devrim olmaz. Mısır ' da şehitlerin kanı tanklara galip gelmiştir. Baltacı denen çeteler, asker ve polislerle birlikte savunmasız sivil halkı katlediyor. Bugün Mısır ' da yapılan katliamın adı devlet terörüdür. Halkını katledecek kadar canavarlaşan işbirlikçi yöneticilerin ve yönetimlerin meşruiyeti sorgulanmalı. Katliamdan kaçan halkın sığındığı camiler dahi kuşatılıyor. Müslüman halk muhasara altına alınıyor. Sözün bittiği yerdeyiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Mısır ' da hayatını kaybedenler için dualar okunmasıyla miting olaysız şekilde sona erdi.

19 Ağustos 2013 Pazartesi günü yayınlandı