Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fetih Yemeğine Katıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1064 Selçukluların Kars ' tan Anadolu ' ya Girişlerinin 950. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ' Fetih Yemeği ' ne katıldı.Cuma Namazı için geldiği Evliya Cami ' de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Bakan Ahmet Davutoğlu, Hasan-ı Harakani Külliyesini ziyaret etti. Davutoğlu, Cuma Namazı ' nı Evliya Cami ' de kıldı. Cami çıkışında kendisini bekleyen özürlü vatandaşın yayına giden Bakan Davutoğlu, Tuncay Çakaz (45) isimli vatandaşı dinledi. Bir oğlunun asker olduğunu ve kendisinin icraya verildiğini belirten Çakaz ' a yardımcısı olunması için Vali Günay Özdemir ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın ' a talimat verdi.
Ak Parti Cuma Namazı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Günay Özdemir 


Daha sonra Fetih Yemeği ' nin verildiği çadıra gelen Ahmet Davutoğlu ' na vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.Fetih Yemeğinde konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu; “Fetihler vardır bir şehri açar, fetihler vardır bir toprağı vatan yapar. Ve fetihler vardır gönüllere girer, o gönüllerde yep yeni ufuklar açar. Kars ' ın 1064 yılında fethi, sadece Kars ' ın fethi değildir. Anadolu ' nun fethinin başlangıcıdır. Bir anahtardır Kars bizim için ve o anahtarın manevi sahibi El Harakani Hazretleridir. Her şehrin Anadolu ' da bir ereni vardır. O şehre girdiğinizde edeple girmeniz ve onu selamlamanız lazım” dedi.

“EBUL HASAN HARAKANİ BU TOPRAKLARA BİR GÖNÜL FETHİ İÇİN GELDİ. ERENLERİYLE GELDİ”

Davutoğlu; “Karslılar ne kadar şanslı, ne kadar mubarek insanlardır ki ve bu topraklar ne kadar bereketli topraklardır ki erenlerin en ulusunu, gönüller fatihi 950 yıldır, hatta daha önceden burada yaptığı gönül fetihleriyle Ebu ' l Hasan El Harakani ' yi misafir etmiştir. Sizler her biriniz onun misafirisiniz. Bizler her birimiz onun huzurunda, ona minnet borcumuzu asırlardır tekrar etsek, o minnet borcunu ödeyemeyecek olan onun torunlarıyız. Ebul Hasan Harakani bu topraklara bir gönül fethi için geldi. Erenleriyle geldi. Ve sadece ilmi ve sadece maneviyatıyla değil, uğrunda şehit düştüğü büyük bir davasıyla da asırlardır bu toprakların ruhunda, atmosferinde emanetini yaşattık. Allah ona rahmet eylesin. Allah onun bize miras bıraktığı emanete sahip çıkmayı bize nasip eylesin. Kars öylesine mübarek bir topraktır ki hem Anadolu ' nun kapıları açıldığında şehitler diyarı olmuştur. Hem de Anadolu saldırıya maruz kaldığında Kars ' ın yiğitleri o saldırılara karşı Sarıkamış ' ta ve bütün Anadolu topraklarını muhafaza etmek için şehit düşmüşlerdir. Bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Bu dönemde yükselen Türkiye ' nin inşallah, yükselen şehirlerinden biri de Kars olacaktır diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, daha sonra şunları söyledi:

“Biz o fethi, gönüller fethini bütün dünya ya yaymayı El Harakani Hazretleri ' nin o mübarek mirasını dünyanın her bir köşesinde temsil etmeyi siyasetimizin esası biliyoruz. O el siyasettir ki Dünya ' ya adeleti, merhameti şevkati dağıttı. Ve bugünde biz nerede olurasak olalım o emanetin takipçisiyiz. Bereketli Kars toprağının bereketli fetih yemeğinde sizlerle birlikte aynı çorbaya kaşık sallamak, aynı havayı ve bu mutebessüm yüzleri görmekte bize büyük mutluluk ve heyecan veriyor. Allah yüzünüzdeki tebesümü, El Harakani ' den bu yana devam eden o göğsünüzdeki o mübarek imanı hiçbir zaman bu topraklardan eksik etmesin. Daim olarak bu toprakları, ebedi olarak hür ve aziz kılsın. Aramızda her hangi bir şekilde şu veya bu fitne tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermesin. Anadolu ' yu Kafkaslara bağlayan bu topraklar bir gün inşallah Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile Çin ' i de Avrupa ' ya bağlayan o demir İpek Yolu ' nun merkezlernden biri olacak. Emin olun bundan sonra Kars ' ın istikbali daha da parlak olacak. Kars şehit diyarıdır. Eren diyarıdır. Hep böyle kalacak. Ve Anadolu ' muzun hem doğudaki serhadı, kalesi, mimarı, manevi merkezi olarak sesini yükseltecek.”

1064 Selçukluların Kars ' tan Anadolu ' ya girişlerinin 950. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemeğe katılan Bakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Kars ' tan ayrılarak karayolu ile Ardahan ' a hareket etti.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
15 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı