Dinozorlar Antalyaya Geri Döndü

65 milyon yıl önce nesli tükenen dinozorlar, Antalya'da geri döndü. Avrupa'nın en büyük ve Türkiye'nin ilk dinozor parkı Antalya'da açılıyor. Dinozorların montajı sırasında ise sadece kuyruk kısmı 9 kişilik ekiple taşındı.
Avrupa Samanyolu Dizisi Çinli Dinozor 


Tüm dünyada ziyaretçi akınına uğrayan, milyonları kendine çeken dinozor parklarından Avrupa'nın en büyüğü 30 bin metrekarelik alanda Antalya'da açılıyor. Sesleri, bakışları ve nefesleriyle dokunma mesafesinde gerçek boyutlarıyla 65 milyon yıl önce nesli tükenen dinozorlar, tekrar canlanıyor.

ORİJİNAL BOYUTLARDA

Tarih öncesi döneme yolculuğa çıkarmaya hazırlanan 'Dinopark'ta birebir orijinal boyutlarındaki dinozorlar, özel üç boyutlu sineması ve kazı alanlarıyla eğlendirirken dinozorların gizemli dünyasını da keşfine yardımcı oluyor. Çin yapılan ve gemiyle hızlı taşımacılıkla yaklaşık 1,5 ayda gelen dev dinozor maketleri, konteynırlarla yat limanından Antalya'nın Kemer ilçesi Göynük beldesine geldi. Tırlarla taşınan ve sonradan parka vinç yardımı ile götürülen dev dinozorlar görenleri ise adeta şaşkına çevirdi.

KUYRUK KISMINI 9 KİŞİ TAŞIDI

Montaj sırasında ise dev dinozorların sadece kuyruk kısmı bile, 9 kişilik ekiple taşındı. Dinozorları yapan fabrikadan gelen 2 Çinli mühendis tarafından montajı yapılacak maketlerin büyük ilgi çekmesi bekleniyor. 28 adet dev dinozor maketinin getirildiği 'Dinopark'ta su oyunları, paleontolojik çağı fosil havuzlarında dinlenme ve eğlenme imkanı da sunulacak. Dev langırtla eşsiz bir deneyim yaşanırken, kazı alanları, animasyonlar, dev planetaryum 3D film izlemek ve Samanyolu'na yolculuğa hazırlanan astronotlar gibi çekimsiz alanda uzay boşluğunda prova yapılabilecek.

DİNOPARK 15 MAYIS'TA AÇILIYOR

7 ay önce projeyi oluşturmaya karar verdiklerini ve temalı parkların dünyada bir fenomen haline geldiğini belirten yatırımcı firma Dinopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Tetra Grup'un ortaklarından Mustafa Erkan, ' Ülkemizin bu tür projelere ihtiyacı var. 30 bin metrekarelik bir alan üzerine güzel bir park inşa etmeyi düşündük. Dinozor gerçeğini yaşatmak adına 'Dinoparkı' oluşturup çocuklarımıza ve herkese açmak istedik. 15 Mayıs'ta deneme açılışını ay sonunda ise resmi açılışı yapmayı düşünüyoruz. Çeşitli boylarda 28 adet dinozorumuz mevcut. Maketlerin, 70 günlük bir üretim sürecinden sonra yaklaşık 45 günlük de bir yolculuğu oldu. Proje Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük dinozor park projesidir ' dedi.

ÇOK BENZİYORLAR

Montaj sırasında çevrde bulunan Rus uyruklu Vika Razovanova, Saşha Nikiforova,Polina Akyeva ve Anna Akulova ise televizyon ve kitaplarda gördükleri dinozorların buradakilere çok benzediğini belirtti.
Samanyolu Dizisi Hakkında
Annesi öldükten sonra teyzesinin yanında büyüyen Nejat teyzesinin kızı Zülal’e aşıktır. Ancak bunu Zülal'a söyleyemez. Zülal Nejat'ın arkadaşı Namık’la evlenir. Ama hiçbir zaman mutlu olamaz. Sonunda Zülal gerçek sevginin ne olduğunu ve sevgisine hiçbir zaman karşılık beklemeden sevileceği günü büyük bir umutla bekleyen Nejat’ın kendisi için ne kadar önemli olduğunu anlar....
devamı
5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı