Davutoğlu'ndan Papa ve Demirtaş'a sert tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Papa Françis'in 20. Yüzyılın ilk 'soykırım' kurbanlarının Ermeni toplumu olduğu yönündeki sözlerine sert tepki gösterdi.
Selahattin Demirtaş Papa 1. Francis Ahmet Davutoğlu 


Davutoğlu, 'Eğer dış faktörler olmamış olsaydı muhtemelen 1915 yılında yaşanan acı olaylar yaşanmayacaktı. Bu acıları tek taraflı olarak okumak, sadece insanoğlunun bir kısmının acılarına sahip çıkıp diğerinin acılarını örtmek, sayın Papa'ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır. Acılar ve özellikle savaş dönemlerinde yaşanan acılar paylaşıldığı zaman, karşılıklı olarak bu acılar anlaşıldığı ve adil bir hafızayla bu acılara sahip çıkıldığı zaman, barış ortamı doğar' dedi.

Davutoğlu, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'da 4 askerin yaralandığı çatışma ile ilgili szölerine de sert çıktı.

Davutoğlu, ' Provokasyon bölücü terör örgütü tarafından gelmiştir. Demirtaş açıkça yalan söylüyor. Demirtaş bölgede uygulanan baskıyı kamufle etmeye çalışıyor. Demirtaş bir tercih yapmak zorunda. Bir siyasi parti lideri mi yoksa bölücü terör örgütünün sözcüsü mü? Adliye saldırısı ile arasında bir fark yoktur. Kimse barış güvercini rolü yapmasın. Kimse terör örgütü sözcülüğü yapmasın. Demirtaş'ın yalancı şahitliğine gerek yok. Demirtaş'ın Kadıköy meydanın yaptığı açıklamalar tamamen yalandır' diye konuştu.




Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
12 Nisan 2015 Pazar günü yayınlandı