Davutoğlu'ndan Hanefi Avcı yorumu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATV ve A Haber ortak yayınında gündemi değerlendirdi.
Başbakan A Haber Yargıtay Hanefi Avcı Ahmet Davutoğlu 


Davutoğlu, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin Hanefi Avcı hakkında verilen hapis cezasını onaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu “Tamamıyla burada bir anlamda'halen biz güçlüyüz' mesajı var. Bir ara sembolleşmişti'dokunan yanar' diye bir kavram. Hanefi Avcı yazdığı kitap sebebiyle bir örgüt mensubu gibi gösterimliye çalışıldı. Normalde ben yargı süreçleriyle ilgili hep dikkat konuştum ama bunun zamanlaması tam da Yargıtay'da yapılanma süreci başlamış ve yeni bir yasa gündeme gelmişken son derece sembolik bir davada pazardan mal kaçır gibi acil bir karar almak ' hala biz buradayız ' ve bizimle alakalı kanaat verenler şunu bilsinler ki onlarla hesabımızı görürüz mesajı vermeye çalıştılar” dedi.

Paralel yapının kendisine yönelik eleştiri yapanları bir örgüt suçuna sokup tasfiye etmeye çalıştığını belirten Davutoğlu, “ Hanefi Avcı olayıyla Tahşiye olayı aynı. İkisi de paralel yapıyı eleştirdiği için baskıya maruz kaldılar. Hanefi Avcı örgüt üyesiyse hangi örgüt üyesi? Ne yaptı? Eğer o kitabı yazmamış olsaydı örgüt üyesi olarak adlandırılır mıydı?” diye konuştu.

MİT'e yapılan operasyonda hükümete yönelik darbe girişiminde bulunulduğunun altını çizen Davutoğlu “ Biz bunlardan korkmayız. Bize dönük bu şiddet uygulandığında bu grupla teması olanlar özgür bir şekilde yaşayacaklar mıydı. Sonları Hanefi Avcı gibi olurdu. Paralel yapının amacı kendileri gibi düşünmeyenleri sindirmek ve bastırmak. Şimdi biz bu yapıya karşı sessiz mi kalacağız. Özgürlüklerimiz tehdit altına girdiğinde sessiz mi kalacağız. Bu sadece hükümetin meselesi değil” dedi.










Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
26 Aralık 2014 Cuma günü yayınlandı