Davutoğlu: 2023 vizyonu diyerek ülkeyi nakış nakış dolaşıyoruz

Başbakan Davutoğlu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde 7. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla akşam yemeği verdi. Yemeğe Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, AB Bakanlığı Müsteşarı Engin Soysal, Başbakanlık Başmüşaviri Gökhan Çetinsaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ile dünyanın dört bir tarafından gelen büyükelçilerimiz katıldı.
Büyükelçiler Konferansı Dışişleri Bakanlığı Milli İstihbarat Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı 

Sözlerine Sultanahmet, Paris ve Nijerya'da düzenlenen terör saldırılarını kınayarak başlayan Davutoğlu, 'Bu saldırıları lanetliyorum, kınıyorum' dedi. Davutoğlu, 'Aslında bütün bu olaylar uluslararası alanda yeni bir muhasebeye ihtiyaç hissettiğimizin çarpıcı göstergeleri. Bu çerçevede baktığımızda Büyükelçiler Konferansı daha geniş çerçevede bir muhasebe için imkan sağlıyor' ifadelerini kullandı.
8 Ocak 2015 Perşembe günü yayınlandı