Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Cüneyt Arcayürekten Başörtüsüne Ağır Hakaret

Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, Hayrunnisa Gül ve Emine Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulundu. Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül ve Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulundu.
Başbakan Cumhuriyet Emine Erdoğan John Kerry Abdullah Gül 


EMİNE ERDOĞAN'A AĞIR HAKARET

Dünkü yazısında Çankaya Köşk'ünde verilen ilk sivil Cumhuriyet resepsiyonuna değinerek Hayrunnisa Gül'ün taktığı başörtüsüne ' at gözlüğü ' diyen Arcayürek, Emine Erdoğan için ise ' şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyen Emine Hanım ' ifadelerini kullandı.

'AT GÖZLÜĞÜNE BENZER TÜRBAN'

Arcayürek'in yazısındaki ilgili bölüm şöyle: ' 30 Ağustos resepsiyonu. At gözlüğüne benzer türban. İki kaş, iki göz, bir burun ve ağzı açık. Bir de eli. İlla ki baştan aşağı örtülü başkumandan (Cumhurbaşkanı) eşi Hayrunnisa Hanım'ın elini sıkarken, önünde baştan aşağı kapalı siyahlar giymiş, şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyen eşi Emine Hanım; John Kerry ile bir zamanlar dostu olan Obama'nın açıklamalarına aklı takılı... '

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek'in hakaretleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Çok sayıda twitter kullanıcısı Arcayürek'in, Hayrunnisa Gül ve Emine Erdoğan'dan özür dilemesi çağrısı yaparken, bazı kullanıcılar ise ifadelerin tüm örtülülere yapılmış hakaret olduğunu kaydetti.
5 Ekim 2013 Cumartesi günü yayınlandı