Cumhurbaşkanı'na öğrenciden keman süprizi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocukları Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelen çocuklarla tek tek tokalaşarak sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, koltuğunu Aydınlıkevler İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Zülal Erdurmuş'a (10) devretti.
Çanakkale Türküsü Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Çocuk Bayramı 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce kabule kemanı ile birlikte gelen Kentkoop İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Melek Kaya'yı yanına çağırdı. Küçük kızdan kemanını çalmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, keman için “Yerli mi ithal mi?” diye sordu. Budur ilinin kemanda çok iyi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Viyolonsel olsun, viyola olsun bütün bunların üretimini Burdur ilimiz başarılı bir şekilde yapıyor maşallah” dedi.

Kemanını eline alan Melek Kaya, “Cumhurbaşkanımız bu parçayı şehitlerimiz için çalıyorum” diyerek, Çanakkale türküsünü çaldı. Kaya, daha sonraki parçayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için çaldığını belirterek, “Uzun ince bir yoldayım” şarkısını çaldı. Küçük kız Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir de sürpriz yaparak, son parçasını annesi Tenzile Erdoğan'a armağan etti. Melek Kaya'nın “Cumhurbaşkanım bu parça da anneniz için” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Off şimdi beni yıktın” dedi. Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesi için, “Benim annem, canım annem” şarkısını çaldı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duygulandığı görüldü.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
23 Nisan 2015 Perşembe günü yayınlandı