Cumhurbaşkanı Gül, Cuma Namazını Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde Kıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii ' nde kıldı. Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı camiye Gül, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile birlikte geldi.
Başbakan Nihat Ergün Milli Savunma Bakanı Ankara Valisi Diyanet İşleri Başkanı 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan ' ın katıldığı törenle açılan Ahmet Hamdi Akseki Camii ' nde Cuma namazını kıldı. Cumhurbaşkanı Gül ' ün camiye gelişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cuma namazını kılmak için camiye gelen vatandaşlar korumalar tarafından tek tek arandı. Caminin minaresinde de keskin nişancı ekiplerinin olduğu gözlendi.

Cuma namazını kılmak için Akseki Camii ' ne gelen Gül ' ü, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ' nın bahçesinde karşıladı. Cuma namazında Gül ' e Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ' in kıldırdığı namazın sonrasında Gül, cemaatla tek tek tokalaştı. Gül, ardından beraberindekilerle birlikte caminin alt kısmında bulunan sergi salonunu gezdi. Sergi salonunun ardından Gül, caminin içerisinde de incelemelerde bulundu. Gül, incelemelerinin ardından Bakan Yılmaz, Ergün ve Görmez caminin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gül vatandaşların yoğun ilgisi arasında camiden ayrıldı.
26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı