Cübbeli Ahmet Hoca'dan Safer ayı vaazı

Safer ayı bela ayı mı yoksa hayır ayı mıdır? Cübbeli Ahmet Hoca'nın Safer ayı ile ilgili yaptığı açıklamalar ilahiyatçıları kızdıracak...
24 Kasım Cübbeli Ahmet Hoca Safer Ayı 


Cübbeli Ahmet Hoca, ilahiyatçıların aksine Safer ayı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca,'24 Kasım'da başlayıp 22 Aralık'a kadar devam edecek Safer ayında Allahü Teala çok uğursuzluklar ve şerler yağdıracak' dedi.

Sonra zır zır ağlamayın diyen Cübbeli Ahmet Hoca,'Başınıza bela gelmesini istemiyorsanız biraz okuyun. Her gün kazalar, belalar, asansörler düştü demeyin' diye konuştu.

Bu ayda islam alemi için sıkıntılar yaşanabileceğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca,'Dualarımızı yapacağız işimize gücümüze devam edeceğiz. Bu duaları okuyan bir sonrası Safer ayına kadar o sene boyunca bela ve müsibetlerden korunur' dedi.

Bazı yıllar Safer ayında dua etmeyi kendisinin de ihmal ettiğini itiraf eden Cübbeli, 'Her gün okuyalım. Ben bile bazı yıllar terk ettim sonra başıma neler geldi' diye konuştu.

Cübbeli Ahmet Hoca Hakkında
İstanbul Fatih'te aslen Giresunlu olan varlıklı bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Hazinedaroğulları unvanı ile bilinen ataları 18. asırda bugünkü Özbekistan sınırlarının içinde bulunan Buhara şehrinden göç etmişler. Çocukluk yaşlarında cübbe giymesinden dolayı, adaşı olan yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağrılmaya başlandı. Klasik medrese usulü ile din eğitimi gördü. Resmî tahsil durumu ilköğretim seviyesi olup, ortaoku...
devamı
26 Kasım 2014 Çarşamba günü yayınlandı