Cübbeli Ahmet Hoca'dan Caner Taslaman'a cevap

Cübbeli Ahmet Hoca, uzaydaki çalışmalarla ilgili yorumunun ardından kendisini eleştiren Caner Taslaman'a yanıt verdi.
Pelin Çift Cübbeli Ahmet Hoca Caner Taslaman İslam Habertürk 


Cübbeli Ahmet Hoca, 'Sen bana Cübbeli diyorsun ama ben sana Caner Bey diyorum, felsefecisin. Bir de Kuran'dan anlıyorum diye hocalık taslıyorsun, felsefeyle Kuran bir araya gelmez. Bak Caner Taslaman, bize hocalık taslama. Felsefeyi bize savunma... Felsefenin çoğu ahmaklıktır' dedi.

Caner Taslaman ise bunun üzerine Facebook hesabından bir açıklama yaptı. Taslaman, 'Cübbeli Ahmet Bey'in bana reddiyesinin 7 dakikasını yayınladılar: 7 dakikada 10 hata yapmış beyefendi' dedi.

İŞTE CÜBBELİ AHMET HOCA'NIN AÇIKLAMALARI;

'Benim geçen senelerdeki bir sohbetimi almışlar. Reytingi azalanlar beni haber yapıyor tabii ki. Zaten başka bir programda diyor ki, 'O programı yapan kadın en büyük reytingi yaptı. Ben de kadın diye katılmıyorum... Ya kadın diye niye katılmayayım? Telefonla katılacaktım ama halsiz idim, hasta idim. Sabah 5'te yola çıkacağım Efendi Hazretleriyle... Yoksa katılırdım.'

'FELSEFENİN ÇOĞU AHMAKLIKTIR'

'Yok din tüccarıymış, Biruni miruni bir şeyler saydı. Bunlar benden utanırmış, eskiden de varmış böyle şeyler, gericiler, yobazlar falan. Allah, Allah! Adam o sohbetin başını dinlememiş, mevzuyu bilmiyor. Bir şeyden haberi yok. Ben onun diğer sohbetlerini de dinledim diyor. Adı da neydi, Caner Taslaman. Bak Caner Bey! Sen bana Cübbeli diyorsun ama ben sana Caner Bey diyorum, felsefecisin. Bir de Kuran'dan anlıyorum diye hocalık taslıyorsun, felsefeyle Kuran bir araya gelmez. Bak Caner Taslaman, bize hocalık taslama. Felsefeyi bize savunma... Felsefenin çoğu ahmaklıktır.'

TASLAMAN NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde Habertürk'te yayımlanan 'Öteki Gündem' programına konuk olan Taslaman, 'Bu tip bilimsel buluşlara karşıt olan, sanki İslam'ın bunlarla bir problemi varmış gibi gösteren anlayış. Uydurma hadis ve rivayetleri İslam'ın ta kendisiymiş gibi gösterilmesine karşıyım' demişti.

Programın sunucusu Pelin Çift'in Cübbeli Ahmet'i savunan sözleri ise programa damga vurmuştu. Cübbeli'ye programa katılması çağrısı yapan Çift'in sözleri üzerine Taslaman 'Siz kurtarmaya çalışmaya devam edin' dedi. Çift bunun üzerin 'Ben kurtarmaya çalışmıyorum, dengeli habercilik anlayışı ile burada olmayan biri olduğu için yanıt vermeye çalışıyorum. Yoksa ne benim kurtarmama ihtiyacı var... Ne de kendisi zaten etkili bir figür' yanıtını vermişti.

CANER TASLAMAN'IN CEVABI GECİKMEDİ

Cübbeli Ahmet Hoca'nın verdiği yanıt sonrasında Caner Taslaman, şahsi Facebook hesabından bir yazı yayımladı. Caner Taslaman yazısının başlığında 'Cübbeli Ahmet Bey'in bana reddiyesinin 7 dakikasını yayınladılar: 7 dakikada 10 hata yapmış beyefendi' dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca Hakkında
İstanbul Fatih'te aslen Giresunlu olan varlıklı bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Hazinedaroğulları unvanı ile bilinen ataları 18. asırda bugünkü Özbekistan sınırlarının içinde bulunan Buhara şehrinden göç etmişler. Çocukluk yaşlarında cübbe giymesinden dolayı, adaşı olan yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağrılmaya başlandı. Klasik medrese usulü ile din eğitimi gördü. Resmî tahsil durumu ilköğretim seviyesi olup, ortaoku...
devamı
22 Kasım 2014 Cumartesi günü yayınlandı