Cizreli Alim Hasan Bayar'dan Açıklamalar

Şırnak'ın Cizre ilçesinin önemli din alimlerinden Hasan Bayar, FEM Dershanesi'ne yönelik silahlı saldırıyı değerlendirerek, eğitimin önemine vurgu yaptı. Daha önce Cizre ve Şırnak çevrelerinde üniversiteyi kazananların parmakla gösterilecek kadar az olduğunu hatırlatan Din Alimi Hasan Bayar, ' Allah razı olsun bu hizmetler buraya geldi ve üniversiteyi kazanmalar günden güne fazlalaştı. ' dedi.
Peygamber 


Okuyan gençlerin iyi yerlere gelmeye başladığını anlatan Bayar, ' Allah'a çok şükür şimdi devlet hastanelerimize gidiyoruz Cizreli, Şırnaklı başhekim, doktor ve memurlar görüyoruz. Başka yerlere gittiğimiz zaman üst kademede olan Cizreliler görüyoruz. Bunlar inşallah daha fazla olur. Görüyorsunuz buraya gelen hizmetler belki şimdi 50-100 devleti de aştı ve oralara kadar hizmet götürüyorlar. Bu hizmetlerden dolayı bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. ' ifadelerine yer verdi.

Bölgede en büyük sıkıntının cahillik olduğunu belirten Alim Hasan Bayar, ' Üstadımız Bediüzzaman'ın da tespit ettiği bu yöredeki hastalıklardan birisi de cehalettir. Buradaki okullar ve dersaneler sayesinde, müspet ilim ve dini bilgiler bir araya geldiği zaman hizmetlerin arttığını görüyoruz. Allah onlardan razı olsun. ' açıklamasında bulundu. Bayar, Kur'an'ın, ' Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? ' ayetiyle, Peygamber Efendimiz'in de ' İlmi gidip alınız, velev ki Çin'de bile olsa ' diyerek ilmi ve okumayı teşvik ettiğini hatırlattı.

25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı