Cezası Onanan Mehmet Ağar, İstanbul'a Geldi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında verdiği 5 yıl hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanan Mehmet Ağar, İstanbul'a geldi. Ağar, ' Bu durumda her vatandaşın ne yapması icap ediyorsa biz de onu yapacağız. ' dedi.
Atatürk Mehmet Ağar Yargıtay 


Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Susurluk davası kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde 'cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu' iddiasıyla Mehmet Ağar'a verdiği 5 yıl hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandı. Mehmet Ağar kararın çıkmasından kısa süre sonra Bodrum'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda Yargıtay'ın kararı ile ilgili konuşan Mehmet Ağar, ' Sevenlerimizi mahcup edecek bir durum içinde kalmadık. Hizmet kusuru atfedilebilir ama suç atfedilemez. ' diye konuştu.

Cezasını çekeceğini söyleyen Ağar, ' Bütün bunlara rağmen devletten gelmişiz, her türlü karar karşısında her vatandaşın ne yapması icap ediyorsa biz de onu yapacağız. ' ifadesini kullandı.

Bir basın mensubunun 'Şimdi nereye gidiyorsunuz?' sorusu üzerine Ağar, ' Hayırlı bir yere gitsem seni de götürürdüm. ' diye cevap verdi.


16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı