Cevdet Yılmaz: Doğu ve Güneydoğu ekenomik anlamda hareketlendi

TRT Haber'de yayınlanan 10'dan Ötesi adlı programa konuk olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cevdet Yılmaz 


Çözüm sürecinin sadece siyasi bir süreç olmadığını aynı zamanda da bir refah süreci olduğunu söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ' Malesef biz uzun yıllar boyunca kaynaklarımızı heba ettik. Çözüm süreciyle birlikte bunu tersine çevirmek istiyoruz. O heba edilen kaynaklar insanımızın geleceğine yatırım olarak gitsin istiyoruz ' dedi.

Bu yaşanan sorunlardan en büyük rahatsızlığı duyan Doğu'da ve Güneydoğu'da yaşayan insanlarımız olduğunu söyleyen Cevdet Yılmaz ' En büyük bedeli onlar ödedi. Dolayısıyla çözüm süreciyle birlikte en büyük faydayı Doğu'da ve Güneydoğu'da yaşayan insanlarımız görecekler çok daha kaliteli yaşam ortamına kavuşmuş olacaklar. Bunun da kalkınma sürecine çok önemli faydası olacak ' şeklinde konuştu.

Bölgedeki hareketlenmeye dair çözüm sürecinin adının bile yettiğini söyleyen Cevdet Yılmaz ' Doğu'da ve Güneydoğu'da ekonomik anlamda çok büyük hareketlenme gördük. Çözüm süreci ve ekonomik tedbirler birleştiği zaman kalkınma sürecinin çok hızlandığını gördük ' dedi.

12 Mart 2015 Perşembe günü yayınlandı