Çetin Doğanın Kızı Kararı Canlı Yayında Öğrendi

Çetin Doğan'ın kızı babasına verilen hapis cezasını tv8'de yayınlanan Haberaktif programında öğrendi
Ağır Ceza Mahkemesi Gökmen Çetin Doğan Balyoz Davası Orgeneral 


Balyoz Davası'ndan beklenen karar sonunda açıklandı. Sanıklardan eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın kızı Pınar Doğan, babasının 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığını TV8'de canlı yayında öğrendi.

Pınar Doğan, tv8'de, Gökmen Karadağ'ın sunduğu Haberaktif programına Amerika'dan skape bağlantısıyla katıldı. Doğan, davasının seyrine ilişkin yorumda bulunurken, Silivri'deki 10. Ağır Ceza Mahkemesi, cezaları açıklandı.

YAYINDA ÖĞRENDİ

Pınar Doğan, babasına ağırlaştırılmış müebbet hapis verildiğini, cezanın darbeye eksik
teşebbüsten 20 yıla indirildiğini canlı yayında duydu. Sakin davrandığı gözlenen Pınar Doğan, adil bir yargılama yapılmadığını öne sürdü, delilerin yeterince incelenmediğini, tanıkların dinlenmediğini, savunmaların tam olarak yapılamadığını ifade etti.

Pınar Doğan, ' Bu nedenle cezalara hiç şaşırmadım. Böyle bir cezayı bekliyordum ' dedi.

Pınar Doğan ile programın sunucusu Gökmen Karadağ arasında şu diyalog geçti:

Gökmen Karadağ: Pınar Doğan için bu tabii özellikle zor bir yayın... Biz kendisine gün içinde, her türlü hissiyatına saygılı olacağımızı, yani tümüyle onun tercihine bırakarak davet etmiştik yayınımıza... Pınar doğan bu davanın başından beri teknik boyutuyla da ilgilenen, iddianamede yer alan unsurlarla da ilgilenen eşi Dani Rodrikle de bu konu da bir kitap yayımlayan, sadece Çetin Doğan'ın kızından öte kendisine bir rol biçen bir öğretim üyesi aynı zamanda... Pınar doğan nasıl karşıladınız ilk anda bu cezayı?

ŞAŞIRMADIM

Pınar Doğan: Açıkçası ben şaşırmadım. Çünkü adil bir yargılama olmadı. Adil bir karar da çıkmadı. Açıkçası... Gerçekten şaşırtıcı değil. Bakın adil bir yargılama olmadığını düşünüyorum demiyorum, çok az şeyle için bu kadar ''kesin'' kesinlikle konuşabilirim. Bu adil bir yargılama olmadı. Karara da ben hiç şaşırmadım ve de bunu mahkeme için çok üzücü bir karar olarak görüyorum. Çünkü tarih bu karara imzayı atanları hakettiği şekilde anacaktır. ... Bu davayı yaratan, kurgulayan bir sahte belge çetesiyle resmi olarak, artık bu nokta da işbirliği yapmış konumuna düşen bir mahkemenin kararını, ben o mahkeme üyeleri için üzücü bir haber olarak görüyorum. Bunu söyleyebilirim size!
21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı