Canlı Yayında Türkeş Kavgası

12 Eylül komisyonuna verdiği ifadeyle bir anda gündeme oturan Türkeş 'in doktoru Selim Kaptanoğlu “Türkeş 'in Bahçeli 'nin MİT ajanı” olduğu yönünde yazısı iddiasıyla bir anda gündeme oturdu.
Necmettin Erbakan Alparslan Türkeş Faruk Mangırcı Nagehan Alçı Genel Başkan 


Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan “Med Cezir” programına konuk olan Selim Kaptanoğlu canlı yayında Nagehan Alçı ve Faruk Mangırcı 'nın sorularını yanıtladı. MHP 'yi karıştıracak “Bahçeli MİT ajanıydı” iddiasını tekrarlayan Kaptanoğlu şunları söyledi.

BAŞBUĞ'U SATANLAR DA OLDU
Türkeş'i satanlar da oldu. Mesela ihtilalin olacağını Türkeş'e haber vermediler. Bir hafta önce ben kendisine, Rahmetliye söyledim. Evine gittim, 'Başbuğ'um, böyle böyle söylentiler var, ihtilal olacakmış' dedim. 'Ne öneriyorsun bana oğlum?' dedi. 'Kaçın Türkiye'den' dedim. 'Niye kaçayım?' dedi. 'Efendim, koruyamayız sizi, tutuklarlar sizi, yaparlar' dedim. 'Bakalım' falan dedi.

TÜRKEŞ KAÇSAYDI BELKİ DARBE OLMAYACAKTI
O sırada Erbakan yurt dışında kaçaktı. İhtilalin olması on gün o yüzden gecikmiş, Erbakan'ın gelmesi beklenmiş. Türkeş kaçsaydı ihtilal belki olmayacaktı. Alparslan Türkeş bir darbeciydi ve darbeci olmaktan gurur duyardı.

BAHÇELİ 'MİT AJANI' DİYE YAZDI
Özel Kalem Müdürü Hamdi Başçavuş, MİT ajanı. Başbakanlıktayken Özel Kalem Müdürlüğünü yapıyor, MİT ajanı, adam. Ona vermiş mektubu, o da götürüp MİT'e vermiş. İhtilal günü MİT, o tip evrakları çuvallar içerisinde getirip MHP Genel Merkezi'ne koymuş. Türkeş Bey'in şöyle bir şeyi var, sonra ben sordum bunu: 'Başbuğ'um, niye siz hep MİT elamanlarını çalıştırdınız yanınızda?' Şimdiki Genel Başkan hakkında da Türkeş Bey'in yazısı var 'MİT elamanıdır.' diye. O mektubu eve ben götürdüm, Muharrem Şemsek'e. Hastanedeyken yazdı o yazıyı. Muharrem Şemsek'e ben götürdüm. MÇP kurulurken. Şöyle bir fikri vardı: 'Biz MİT ajanı olduğunu bilirsek zarar vermez bize, kontrol altında tutabiliriz. Yabancı bize daha çok zarar verir.' Yani o MİT elemanları MHP'nin hep çok vardı içinde, sızan çok vardı.

DARBECİ DEĞİL DEMOKRATTI
Canlı yayına bağlanan MHP eski milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu ise Selim Kaptanoğlu 'na “Alparslan Türkeş bir darbeciydi ve darbeci olmaktan gurur duyardı.” sözleri nedeniyle tepki gösterirken “Selim Kaptanoğlu saçmalıyor. Türkeş darbeci değil demokrattı.” dedi.

BEYAZ GAZETE


Nagehan Alçı Hakkında
Hürriyet'in dış haberler servisinde staj yaparak gazetecilik kariyerine başladı. Daha sonra 32. Gün'de ve Avusturya'daki bir televizyon kanalında stajlarını sürdürdü. Alçı, Show TV dış haberler departmanında çalıştıktan sonra Akşam gazetesine geçti. Alçı Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Aralık 2010'da köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ile evlendi. Nagehan Alçı, aynı zamanda Beyaz Tv'de gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor. ...
devamı
18 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı