Çalındı denilen İngiliz atı ve yavrusu bulundu

At ve tayın görüntüsü
Yarış Polis Yarış Atı 

-Mehmet Katar'ın onlarla ilgilenmesi
-Genel ve detay görüntü
-Katar'ın atları öpmesi
-Katar ile röp

( ADANA )- Adana'da dün gece çalındığı ve piyasa değerinin 400 bin lira olduğu belirtilen İngiliz atı ve yavrusunun kapısı olmayan ahırdan çıkıp kaybolduğu anlaşıldı- Atın sahibi Mehmet Katar, atı ve yavrusunu bulduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu atlar çok değerli. Şuan piyasa değeri 700-800 bin lira" dedi ADANA

- Adana'da dün gece sahibinin kaybolduğunda piyasa değerinin 400 bin lira dediği eski yarış atı ve yavrusu bulundu. Atın sahibi Mehmet Katar, atı ve yavrusunu bulduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu atlar çok değerli. Şuan piyasa değeri 700-800 bin lira" dedi.
Edinilen bilgiye göre, olay Sarıçam ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde 4547 Sokakta meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Katar'ın 7 yıl önce Serdar Adalı'dan aldığı İngiliz yarış atı ve yavrusunun ahırda olmadığını görünce çalındığını düşünerek polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler inceleme yaptıktan sonra evden ayrıldı. Katar ise atın değerinin 400 bin lira olduğunu ve yavrusu ile birlikte çalındığını söyledi.

Katar, Tell Me Mama isimli yarış atının sakatlandıktan sonra yarışlardan çıkarıldığını ve onu damızlık olarak kullandığını şuanda da hamile olduğunu belirtti.
Sabaha kadar aranan at ve yavrusu sabah saatlerinde evlerine 1 kilometre uzaklıkta boş arazide bulundu. Katar, atı ve yavrusunu bulduğu için çok mutlu olduğunu, bunların cins bir at olduğunu belirterek, "Bu atlar çok değerli. Şuan piyasa değeri 700-800 bin lira" dedi.
Katar, atların ahırın kapısının olmadığını ancak kesinlikle çalındığını onların kendileri olmadan hiç bir yere gitmeyeceğini söyledi.

Hırsızlık ekipleri ise yaptıkları incelemede atların çalındığını dair herhangi bir iz bulunmadığını, ahırın kapısı olmadığı için atların kendi başlarını çıkıp gittiğini tespit etti.
18 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı