Burhan Kuzu: Cemaat Risale okuyamıyordu

Beyaz Tv'de Erkan Tan'ın konuğu olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ' Cemaat yıllar geldi Risale okuyamıyorlardı. Doğru içeri götürüyorlardı. ' dedi.
Anayasa Komisyonu Anayasa Burhan Kuzu Erkan Tan Beyaz Tv 


Kuzu, şu ifadeleri kullandı;

Bu bir iddiadır. Biz bu 4 savcının kamuoyu önünde neler yaptığını gördük. Afrasını, tafrasını, yürüyüşünü gördük. Biz yıllardır Anayasa Komisyonu Başkanıyız biz böyle yürüyemiyoruz. Ne biçim bir şeydir bu? Küçük dağları ben yarattım der gibi. Demek ki bir yerlere güveniyorlardı. Dönemin Başbakanı yazılır mı?

Cemaat benim yakın bildiğimi bir cemaattir. Ben bunları söylüyorsam vicdanım artık kabullenmiyordur. Herkese yardım ettik, bunlara da yardım ettik. Yıllar geldi Risale okuyamıyorlardı. Doğru içeri götürüyorlardı. Beni 12 yıl profesör yapmadılar. Biz bunların bedelini ağır ödedik. Herkes nerede durduğunu bilsin. Bu hükümete bu yapılmaz, sen gerçekten cemaat isen.

Burhan Kuzu Hakkında
Aynı yıl Tekirdağ’da Maiyet Memuru olarak kaymakamlık stajını yaptı. 6aylık stajın ardından İçişleri Bakanlığı’nın muvafakatını da alarak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Kürsüsü’ne asistan olarak girdi.Bu arada hakimlik ve savcılık sınavlarında da başarılı olan Burhan Kuzu 1984 yılında doktor,1987 yılında yardımcı doçent,1989 yılında doçent, 1998 yılında profesör oldu.1980-82 yılları arasında Paris Sorbonne Üniversitesi Huku...
devamı
Erkan Tan Hakkında
Şırnak kökenli olan babası Hikmet Tan, Şebinkarahisar kaymakam vekilliği, Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Osmangazi ve Tirebolu ilçelerinde kaymakamlık, Giresun vali yardımcılığı, van ve Adıyaman illerinde de valilik yaptığından çocukluğu ve gençliği buralarda geçmiştir. Bu sebeple ilkokula Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başladı, , Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etti, İzmir’in Foça ilçesinde ilkokulu bitirdi. Ortaokulu...
devamı
2 Ocak 2015 Cuma günü yayınlandı