Burası Erdoğan Sarayı değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmları vardı.
Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Cumhurbaşkanlığı Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Recep Tayyip Erdoğan 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasında ödül alan sanatçılara tek tek teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu topraklar alimler, sanatçılar yetiştiriyor. Fikir lisan varsa vardır. Fikir tohumunu kurutamadılar. Sanat ruh, heyecan varsa en önemlisi de hikmet ve ahlak varsa vardır.

Sanatçımızın yetişmesine engel olamadılar. İlim ve sanatın uluslararası camiada takdiri önemli.

Dünyadaki şöhretli ödülleri almıyor diye sanatlarımız metruk bir halde bırakılmaz. Biz de sanatçı yetişmiyor deniyor. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Bal gibi yetişiyor. Mahalle baskısına rağmen sanatçı yetişiyor, Allah'a hamdolsun hem de çok sayıda yetişiyor.

Nobel, kararlarını objektif mi veriyor Asla. bunları bizzat gördük, görüyoruz ve yaşıyoruz. Uluslararası kurumlar, Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, kararlarını objektif mi veriyor Asla. Yine söylüyorum, dünya 5'ten büyüktür. 5 ülke sadece Hristiyanlardan oluşuyor. Aralarında Müslüman yok. Suriye'de 300 bin, 500 bin kişi öldü, umurlarında mı? Türkiye, 1 milyon 600 bin insanı kabullenmiş. Ya o lafı bırak, Türkiye'ye ne kadar destek verdin. Afrika'nın elmaslarını, altınlarını araştırıyorlar. Başka yaptıkları bir şey yok.

Eğer meseleye ideoloji gözlüğüne bakıyorsanız, belki göremezsiniz. İdeolojik saplantılardan kurtulabilseler, bu toprağın insanı gibi bakabilseler cevheri görebilecekler.

Bugün, milletimizin ihtiyaç duyduğu şey milletini küçümseyen aydına projektör tutabilmektir. Kimse görmese de sanat sanattır, sanatçı sanatçıdır.

Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanı Sarayı için neler söylediler, söylemeye devam edecektir. Biz büyük bir devlet olmanın gayreti içindeyiz, bu gayretimizi sürdüreceğiz. Dolmabahçe sarayımız var, Topkapı sarayımız var halen onunla övünürüz. Şu anda 'acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti nereden yönetiliyor, yönetildi', bu soruyu soranlara bir cevap vermek gerektiğinde işte bu cevabı, bu duruşuyla bu saray verecektir.

Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil, burası Türk milletinin sarayıdır. Bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş olan bir saraydır. Bu sarayın içerisinde sadece cumhurbaşkanlığının görevlileri çalışacaktır, millet burada ağırlanacaktır. Devlet başkanları gelince onurla, gururla burada ağırlamaya başladık.

İslam Ansiklopedisi'nin içerisinde öyle zannediyorum ki, hervele kelimesi de yerini almıştır. İnanıyorum ki artık bu millet hervele yapıyor. Bu çok önemli.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
3 Aralık 2014 Çarşamba günü yayınlandı