Bulgaristan Gösterisi - 23 Nisan 2012 Galası (Bulgaria Int. April 23 Children Fest 2012)

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Meclisin açılması üzerine Türk çocuklarına armağan ettiği, 1979 ' dan bu yana da TRT ' nin organizasyonuyla uluslararası düzeyde kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.
Atatürk Eurovision Romanya Bulgaristan Milli Eğitim Müdürlüğü 


1979 yılının Birleşmiş Milletler tarafından ' Dünya Çocuk Yılı ' olarak ilân edilmesi üzerine, TRT tarafından bütün dünya çocuklarını kucaklamayı amaçlayan bir proje hazırlanmış ve projenin kabul edilmesiyle de TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ' nin birincisi beş ülkenin katılımı ile başkent Ankara ' da düzenlenmiştir. Bu ülkeler; SSCB, Irak, İtalya, Romanya ve Bulgaristan ' dır.

TRT Uluslararası 23 Nisan Şenliği “YURTTA BARIŞ CİHANDA BARIŞ” ilkesi ile her yıl ortalama 40 ülkenin katılımıyla kutlanmaktadır. Bu yıl Konya ' da düzenlenecek şenliklere ise en az 42 ülkenin katılması beklenmektedir. Bugüne kadar 100 ' den fazla değişik ülkenin katıldığı şenlik, 1979 ' dan 2000 ' e kadar başkent Ankara ' da, daha sonraki yıllarda ise İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa gibi Türkiye ' nin çeşitli büyük şehirlerinde kutlanmıştır.

ŞENLİK HAKKINDA

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ' ne yaşları 11 ile 13 arasında ortalama 10 çocuk ve 2 yöneticiden oluşan gruplar katılacaktır. Mutluluğumuzu paylaşmak için gelen misafir çocuklarımızın bir kısmı, ülkemizi ve kültürümüzü daha yakından tanıyabilmeleri amacı ile Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ' nün belirlediği çocuklu ailelerin yanında şenlik süresince misafir edilecek, diğer gruplarımız ise daha önceden belirlenen yerlerde ikamet ettirilecektir.

17 Nisan ' dan 24 Nisan ' a kadar süren Şenlik Haftası, Şenlik Yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşte konuk gruplar, giydikleri renkli kıyafetleriyle şehrin farklı yerlerinden geçerek ve kendi müziklerini çalıp dans gösterilerini yaparak harika bir görsel ziyafet sunacaklar.

Şenliğin devamındaki günlerde ise çocuklar, şehrin büyük parklarında ve etkinlik alanlarında, eşsiz gösterileri konuklarıyla paylaşacaklar. Çocuk köyüne dönüştürülecek Mevlana Kültür Merkezi; etkinlik çadırları, lezzetli ikramları ve eğlenceli hediyeleri ile minik ziyaretçilerin kalbini fethedecek.

Sadece bu kadarda değil! Şenliğe gelenler şehrin farklı noktalarında birçok farklı sanatsal ve eğlenceli aktivitelerle karşılaşacaklar. 60 ' a yakın yabancı yayıncı ve medya mensubu tarafından da takip edilecek olan bu harika şenlik, Türk ve Dünya çocuklarını bir kez daha kaynaştıracak.

Şenlik haftası sürecinde konuk ülke çocukları Konya halkı tarafından memnuniyetle ağırlanacak. Çocuklar öncelikle şenliğin yapıldığı ilin, Vali ve Belediye Başkanını, daha sonra da bu bayramı kendilerine hediye eden, Ulu Önder Atatürk ' ün başkent Ankara ' da bulunan Anıtkabirini ziyaret edecekler. Bu ziyaretler, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın TBMM Başkanımız, Sayın Başbakanımız ve Sayın TRT Genel Müdür ' ümüzün kabulü ile sona erecek.

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ' nde bu yıl diğer yıllardan farklı olarak seyrine doyulamayacak üç gala gecesi düzenlenecektir. Birinci galada, gelen ülke çocuklarının ilk kısmı, ikinci galada ise katılan ülke çocuklarının ikinci kısmı müthiş bir dinamizm ile performanslarını sergileyecek, final galasında ise tüm ülkelerin içinde olacağı, kendisinden uzun yıllar bahsettirecek, görsel ve işitsel muhteşem bir şov yapılacaktır. Canlı yayınlanan bu galalarda, bütün ülkeler, hazırladıkları gösterilerini, kendi müzikleri eşliğinde bütün izleyicilere coşkuyla sunacaklar. Final galasında, Eurovision ' da ülkemizi temsil edecek olan sanatçımız ve diğer sanatçılarımızda ülkemiz ve dünya çocuklarıyla buluşup bu sevinci paylaşacak.

TRT 34. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği sona erdiğinde ve dünya çocuklarını ülkelerine uğurladığımızda inanıyoruz ki bu seneki benzersiz şenlik onların ve bu sevince ortak olan herkesin hafızasından hiç silinmeyecek. Ümit ediyoruz ki ülkelerine dönen misafir çocuklarımız ilerleyen zamanlarda da buradaki bağlarını devam ettirecek ve onlar hem ülkemizin birer ' ' Kültür Elçisi ' ' olacak hem de dünyanın her zamankinden daha fazla ihtiyaç hissettiği sevgi duygusunun ve barış anlayışının birer temsilcisi haline gelecekler.

24 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı