Bu Su İnsanı Gençleştiriyor

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Babasultan Köyü ' ndeki asırlık kaplıca suyunun insan vücudunu gençleştiren özelliklere sahip olduğu bildirildi.
Şahabettin Harput İstanbul Üniversitesi 


Kestel ilçesine bağlı Babasultan Köyü ' nde bulunan termal su ile ilgili gerekli incelemelerin yapıldığını açıklayan Vali Şahabettin Harput, suyun mineral değerler itibariyle fevkalade kaliteli olduğunu, özellikle cilt hastalarına, dolaşım hastalıklarına, eklem hastalıklarına, insan vücudunu gençleştiren özelliğine de sahip olduğunu vurguladı. Vali Harput, köyün her tarafından adeta su fışkırdığını dile getiren Harput, “Bu su için yaptırdığımız incelemelerde asırlar öncesinde kaplıca ve sağlık hizmetlerinde kullanıldığını görüyoruz. Valilik olarak bu suyu yeniden tahlile tabi tuttuk. İstanbul Üniversitesi ' nden Prof. Zeki Karagülle'nin ekibi tarafından bölgede yapılan suyun tahliline ilişkin değerlendirmede suyun mineral değerler itibariyle fevkalade kaliteli özellikle cilt hastalarına, dolaşım hastalıklarına, eklem vb hastalıklarına ve aynı zamanda insan vücudu için gençleştiren dinçleştiren özelliğine de sahip çok değerli mineraller taşıdığını gördük” dedi.

Türkiye ' nin en zengin termal şehrini kurmak istediklerini vurgulayan Harput, şöyle devam etti:

“Bu manada bugüne kadar şehir merkezindeki sıcak sulara ilave olarak buradaki Babasultan köyümüzdeki bu suyun da kısmen içerisine soğuk su katıldığı için ısı derecesi daha düşük. Biz bu su ile alakalı önümüzdeki günlerde özel bir sondaj yapmak suretiyle suyu kendi kaynağından daha sıcak suya eriştirmek istiyoruz. Bu suyu bu bölgede değerlendirmek adına bazı projeler yapmak üzere hazırlık yapıyoruz.”

Harput, yeni açılacak kuyudan elde edilen sıcak suyla bölge insanına şifa dağıtan yeni hizmetleri burada vermeye devam edeceklerini vurguladı.
15 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı