Bingöl modern otogara kavuştu

- Bingöl Şehirlerarası Otobüs Terminalinin genel görüntüsü - Vali Ali Mantı ve Belediye Başkanının terminalde incelemede bulunması - Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin konuşması - DetaylarTOKİ tarafından Simani Mahallesinde yaptırılan Bingöl Şehirlerarası Otobüs Terminali hizmet vermeye başladı.
BİNGÖL (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Simani Mahallesinde yaptırılan Bingöl Şehirlerarası Otobüs Terminali, hizmet vermeye başladı.
Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, bugün itibariyle hizmet vermeye başlayan Şehirlerarası otobüs terminalinde incelemelerde bulunarak, firma yetkilileriyle görüştü.Burada gazetecilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Barakazi, yaklaşık 1 yıl önce ihalenin yapılmasına rağmen projedeki bir takım sıkıntılar nedeniyle otogarın gecikmeli olarak hizmet vermeye başladığını söyledi.

Yeni yapılan ve hizmet vermeye başlayan otogarın Bingöl ’e yakışır nitelikte modern bir yapı olduğunu kaydeden Barakazi, şunları söyledi:“Bugün itibariyle terminalimiz hizmet vermeye başladı.
Yaklaşık 1 yıldır ihalemizi yapmış olmamıza rağmen gerek projedeki eksiklikler, gerek buradaki imalatlardaki sorunlar nedeniyle 1 yıldır işletme sahiplerini bekletmek zorunda kaldık ve haklarını helal etmelerini istiyorum. Ana hatlarıyla eksiklikler giderildi, ancak bundan sonraki süreçte de bir takım eksiklikler çıkacaktır ve bu eksiklikleri de gidereceğiz”Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, yolcu peronları ve otoparkın yanı sıra yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte sosyal donatıların yer aldığını sözlerine ekleyen Barakazi, 26 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan otogarın 27 perondan oluştuğunu ifade etti.

Lenin(x) Otobüs Terminali Helal Bakanlık Nitelik 

19 Aralık 2017 Salı günü yayınlandı