Binali Yıldırım Genç Bakışta Önemli Açıklamalar Yaptı

29 Ekim 'de Türkiye 'de ne olacak acaba? Neler değişecek?
Avrupa Marmaray Mısır Başörtüsü Karadeniz 

29 Ekim önemli bir gün. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90 'ıncı yılını kutluyoruz. İstanbul 'da Marmaray 'ı hizmete açacağız.

Marmaray projesi sadece İstanbul 'un toplu taşımasına rahatlatma getirecek bir proje değil aynı zamanda daha birçok farklı katkısı olacak İstanbul 'a ve Türkiye 'ye. Bu proje aynı zamanda bir tarih projesidir.

'Kanal İstanbul'projesi
Kanal İstanbul, insan eliyle yapılmış ikinci bir boğaz geçişidir. Bittiğinde 43 kilometre olacaktır. Karadeniz ile Marmara 'yı İstanbul Boğazı 'ndan geçmeden İstanbul 'un tarihini, kültürünü, insanların hayatını tehlikeye atmadan tehlikeli yüklerin taşınacağı bir suyolu olacaktır. Buna benzer dünyada birçok kanal vardır. Tuzluluk farkının herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Suların birbirine karışmasından dolayı herhangi bir çevre felaketi, insanlık felaketi söz konusu değildir. Aksine İstanbul 'u korumak için böyle bir projeye ihtiyacımız var çünkü gittikçe gaz tankerleri, petrol tankerlerinin ebatları da büyüyor.

3. Köprünün güzergâhı
3. Köprünün güzergâhı ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Bu güzergâh seçilirken çok titiz ve uzun bir çalışma gerçekleştirdik. Hem yapacağı görev İstanbul 'a ağır taşıt trafiği girmeden Edirne 'den alacağız Anadolu 'ya, Anadolu 'dan, Ege 'den, İç Anadolu 'dan alacağız Avrupa 'ya taşıyacağımız trafiği İstanbul 'a sokmadan Kuzey 'den alacağız.

Ortadoğu 'da yaşananlar
Mısır 'da yaşanan bir darbedir, bir insanlık dramıdır. Bir diktatörün demokrasiye karşı giriştiği ve demokratik yollar ile seçilmiş bir cumhurbaşkanını alaşağı ettiği bir darbeden öte bir şey değildir. Ne yazık ki gelişmiş batı ülkeleri bunun darbe olduğu gerçeğini dünya kamuoyundan saklama gayreti içerisinde olmuşlar ve o darbeyi şirin göstermeye çalışmışlardır. Bu konuda Türkiye başta Sayın Başbakanımız olmak üzere çok net bir duruş ortaya koyduk ve bunun bir darbe olduğunu ve darbecinin de Mısır halkının gerçek temsilcisi olmadığını da bütün dünyaya duyurduk. Türkiye bu anlamda üzerine düşen görevi yapmıştır. Sessiz kalmamıştır. Orada hayatını kaybeden darbe mağdurlarının hep yanında olmuş ve bunu da bütün dünyaya yüksek sesle ifade etmekten de çekinmemiştir.

Başörtüsü
Biz hep özgürlüklerden yanayız. Başörtüsü nerede kondu? 1980 darbesinden sonra konuldu. Kılık kıyafet daha sonra 28 Şubatta bu daha da daraltıldı, sıklaştırıldı. Yurt dışında genç kızlarımızın eğitim ve istikbal arayışının sebebinde bu başörtüsü yasağı vardır. Benim kızım imam hatip mezunu üniversiteyi bırakmak zorunda kaldı ve hala da bitirmedi üniversiteyi. Bu yasaktan dolayıdır bunun mağdurlarından biriyim. Onun için her türlü yasağa karşıyız aynı zamanda da herkesin yaşam hakkına da bir o kadar saygılıyız.

4G Türkiye 'de neyi değiştirecek?
Türkiye bilişimde on yıl içerisinde bir sessiz devrim gerçekleştirdi. Türkiye internette ve iletişimde Avrupa 'nın ilk on ülkesi arasına girdi. Avrupa 'nın cep telefonu ile en fazla konuşan ülkesi Türkiye. Sosyal paylaşım sitelerinde dünya birincisiyiz rakibimiz yok. Ama internet üzerinden eğitim ve araştırmada onuncu sırada zor yerimizi alıyoruz.

4G Türkiye 'ye hız getirecek. Bizim sloganımız “Ulaşımda hız felakettir, bilişimde hız berekettir”. Bu hız farkı o kadar önemli ki 1 Mbps ile 2 Mbps arasında dağlar kadar fark var. Mesela bir tane film indireceksiniz 3-4 dakika sürüyor. 4G 'ye geçtiğimizde gözünüzü kapayıp açıncaya kadar inecek.

10 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı