Binali Yıldırım'dan Başkanlık açıklaması...

A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu 'Yüzde Yüz Siyaset' programına konuk olan Ulaştırma Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkanlık konusuna da değinen Binali Yıldırım dikkat çeken ifadeler kullandı.
Sevilay Yükselir Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı Binali Yıldırım Milletvekili 


Binali Yıldırım 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40 milyona yakın seçmen oy kullandı oyların yüzde 52'sini almış bir Cumhurbaşkanı var. Şimdi bu Cumhurbaşkanı bir şeye karışmasın sadece törensel faaliyetler yapsın diye bir şey beklenebilr mi? Böyle bir şey söylenebilir mi? Böyle bir şey söylenemez' dedi.

'Cumhurbaşkanı'nın sorumsuzluğu halka karşı sorumsuzluk değildir' diyen Binali Yıldırım 'Cumhurbaşkanı'nın yaptığı iş ve işlemlerden, attığı imzalardan dolayı sorumsuzluğu vardır. 10 Ağustos'taki seçimle beraber 21 milyonun üzerinde vatandaşın desteğini alan insan 'ben sizin işlerinize karışmam kardeşim ne yaparsanız yapın' deme şansına sahip mi? Otomatik olarak siyasi sorumluluğu meydana gelmiştir' şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; Biz başkanlık sistemini ilk defa mı telafuz ediyoruz? 2011 seçimleri öncesinde yeni bir anayasa sözümüz yok mu bizim? İktidara geldikten sonra bütün partilere başkanlık sistemi de dahil yarı başkanlık sistemi de dahil, mevcut sistemin ıslahı da dahil bütün öneriler götürüldü. Hatta şu fedekarlığı da yaptık; bütün Meclis aritmetiğinin diğer partilerin milletvekili sayısından AK Parti yüzde 40 fazla olmasına rağmen ne dedik; sen de 2 kişi vereceksin, sen de iki kişi vereceksin, biz de iki kişi vereceğiz. Neden eşit yaptık? Çünkü bu büyük bir değişiklik. Bunda uzlaşma önemlidir. Bütün toplum kesimlerini mutlu edecek onların temsil edildiğini düşündüğümüz partilerin temsicilerini aynı olması gerektiğini düşündük. Bu tam demokratik bir düşündedir. Keşke muhalefet partileri yaptığımız bu fedekarlığı iyi okusalardı o zaman bu anayasa değişikliğini yapabilseydik.

Sevilay Yükselir Hakkında
Daha önce Habertürk'te Çapraz Ateş isimli programın hem hazırlayıcısı hem de sunucusuydu. Yükselir,Fatih Altaylı ile bazı programlarda görev almıştır. Ayrıca Sevilay Yükselir bir zamanlar AK Parti'den Belediye başkanlığı adaylığı için teklif aldığını fakat gazetecilik yapmak istediği için bu teklifi reddetmiştir. Olaylar ve Gerçekler Adlı programda Fatih Altaylı ile çalışmıştır. Sevilay Yükselir Beyaz Tv'de Acı Kahve ve Dört Kadın Bir Erkek pr...
devamı
27 Ocak 2015 Salı günü yayınlandı