Biden: Davutoğlu'ndan ders almalıyım

ABD Başkan Yardımcısı Biden'in kritik Türkiye ziyareti gerçekleşti.
Başbakan Beşiktaş Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Başbakanlık 


Biden'i Atatürk Havalimanı'nda Türk ve ABD'li yetkililer karşıladı. Biden'in Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe'de görüşme yapıyor.

Türkiye ile ABD arasındaki üst düzey görüşmede Irak ve Suriye'de yaşananlar, IŞİD, Esad yönetimi Türkiye'nin istediği güvenlikli bölge ve eğit donat konularının ele alınması bekleniyor.

''BU KONUDA DAVUTOĞLU'NDAN DERS ALMALIYIM''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Beşiktaş'ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Davutoğlu ve Biden akşam yemeği öncesi kısa bir açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu, Biden'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra söz alan Joe Biden, ''Uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz ve çok uzun zamandan beri dostuz. Hem dost hem NATO müttefiki olan Türkiye'de bulunduğum için çok mutluyum. Dostlar birbirini merakta bırakmaz. Bosna ve Kosova'daki ortak çalışmalarımızı hatırlıyorum. Bir çok konuda, zor konularda birlikte çalıştık. Askeri ortaklığımız çok güçlü ve birbirimize güveniyoruz. En son Başbakan'ı gördüğüm zaman kendisi Dışişleri Bakanı'ydı. Kendisi bir üst kademeye geçti ama ben hala Başkan Yardımcısıyım. Bu konuda kendisinden ders almalıyım.'' diye konuştu. Biden'ın sözleri Başbakan Davutoğlu'nu güldürdü.
İkili açıklamanın ardından akşam yemeğine geçti.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
21 Kasım 2014 Cuma günü yayınlandı