Beyazıtta HZ. Muhammed’e Hakaret İçeren Filme Tepki

Amerika ' da gösterime giren ' Müslümanların Masumiyeti ' isimli film, Cuma namazı çıkışında yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. SP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, filmin gösterimden kaldırılarak, filmi yapanlardan hesap soruması gerektiğini söyledi.
Hristiyan Son Dizisi Gençlik Kolları Müslümanların Masumiyeti İslam 


Bayazıt meydanında Cuma namazının ardından toplanan yüzlerce kişi Amerika ' da gösterime giren ve tepkilere neden olan ' Müslümanların Masumiyeti ' isimli film, protesto etti. Cuma namazının ardından toplanan grup attı. Ellerinde ' Zalimler İçin Yaşasın Cehennem ' , ' Ellerin Değil Kökün Kurusun İsrail ' şeklinde pankartlar taşıyan ve “Kahrolsun Amerika”, “Kahrolsun İsrail” ve “İslam ümmeti kabul etmez zilleti” şeklinde sloganlar atan grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, söz konusu film ile kendi halkları arasında yükselen İslam ' a karşı, İslamofobi ile bu ilginin önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi. İslam ' ı savaş dini olarak tanıtan film de Müslümanlara açıkça hakaret edildiğini vurgulayan Acar, “Bu film Hazreti Peygambere yapılan ne ilk ne de son saygısızlık. Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları, İslam ' a ve Peygamber ' ine yapılan sagısızlığı azaltmıyor. Aksine artırıyor. Son olarak İstanbul ' da yapılan Diyalog çalıştayı bunun en önemli kanıtı oldu. Çalıştaya çok sayıda diyalogcu, Hristiyan ve Yahudi din adamı katıldı. Buna karşılık Hazreti Peygambere Hakaret filmi aynı günlerde gösterime sokuldu” dedi. Hükümetin tepkisinin ise yetersiz kaldığını ileri süren Acar, “İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri, fitneye yol açan bu filme karşı birlikte hareket etmeli. Filmin gösterimi derhal durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklaması ve atılan sloganların ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
14 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı