Berfo Nine Ankara Adliyesi'nde

12 Eylül askeri darbesine müdahil olan ve darbe döneminde oğlu öldürülen 104 yaşındaki Berfo Kırbayır (Berfo Nine), ambulansla davanın görüldüğü Ankara Adliyesi'ne geldi.
Ankara Adliyesi Kenan Evren Berfo Kırbayır Anayasa 


12 Eylül askeri darbe döneminde oğlu öldürülen 104 yaşındaki Berfo Kırbayır (Berfo Nine), ambulansla davanın görüldüğü Ankara Adliyesine geldi. Yakınları tarafından adliyeye getirilen Berfo Kırbayır, sedye üzerinde yaptığı açıklamada oğlu Cemil Kırbayır'ın katillerinin bulunmasını istedi. Kırbayır, Evren'in oğlunu öldürttüğünü iddia ederek, ' O da gelecek, ben de ona davacıyım. Benim yavruma nasıl kıydın, nasıl yaptın? Kenan Evren karşıma çıksın, ben onun peşindeyim, bırakmam. O benim çocuğuma nasıl kıydı? Hiç mi insafın yoktu? Bunun ocağı söneydi. ' dedi.

Cemil Kırbayır'ın kardeşi Mikail Kırbayır da 12 Eylül 1980'de cuntacı 5 generalin ülke yönetimine el koyması sonucu ülkeyi zifiri karanlığa soktuğunu ve o dönem mağdur olmayan aile bulunmadığını söyledi. 32 yıldır adalet arayışlarını sürdürdüklerini belirten Kırbayır, ' Kenan Evren ve onun uzantıları 12 Eylül döneminde yaptıkları işlerden hesabını veremeyeceklerini anladıkları için kendilerinin hazırladıkları Anayasa'nın 15'inci maddesine sığınarak dokunulmazlık zırhına bürünmüşlerdi. Ama bu halk şimdi hesap soruyor. ' diye konuştu.

Açıklamanın ardından Berfo nine yine sedye ile adliye girişine götürüldü. Sedyenin kapıdan sığmaması üzerine Berfo nine binaya yürüyerek girdi.

11 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı