Başpehlivanlardan Fatih Ürek'e Tepki

Antalya'da düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde boy gösteren başpehlivanlar, Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri için ağalık ihalesine girmesi beklenen sanatçı Fatih Ürek'e tepki gösterdi.
Fatih Ürek Kırkpınar Belediye Başkanı Başpehlivan 


Temmuz ayının ilk haftasında düzenlenecek olan 651'nci Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağa ihalesine girecek olan Fatih Ürek'e Antalya Kumluca Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu yağlı pehlivan güreşlerinde boy gösteren başpehlivanlarından tepki geldi.

Fatih Ürek'in her sene ağalık için adı geçtiğini belirten başpehlivanlar, kendileri üstünden reklam yapıldığını belirtti. Başpehlivan Savaş Yıldırım, ' Fatih bey yıllardır ağa olacağım diyor ama sahaya çıkıp ağalık ihalesinde bulunmuyor. Kendine herhalde gündem yaratıyor. Ağalık sonuçta herkese açık bir yerdir. Kendine güvenen herkes ağa olabilir. Bizim üzerimizden çok kişi prim yapıyor zaten ' dedi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne baş, başaltı ve büyük orta kategorilerinde katılacak güreşçilerin bölgesel güreşlerde aldıkları puanlara göre belirlenmesini eleştiren sayısız kez çeşitli güreşlerde başpehlivan olan ve altın kemer sahibi Şaban Yılmaz ise, Fatih Ürek için reklam yapıyor dedi. Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de Fatih Ürek'in ismini gündeme bilerek getirdiğini kaydetti.

Edirne Kırkpınar Güreşleri'nde iki kez üst üste başpehlivan olan ve ülke genelinde sayısız başarıları bulunan Mehmet Yeşil Yeşil ise, ' Yeni puanlama sistemine karşıyız. 20 sene emek verip oraya çıkıyoruz. Puanlama yanlışından inşallah dönülür. Fatih Ürek de10 senedir ağa olacağım diyor. Kimse kulak asmasın ona ' ifadesini kullandı.

30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı