Başbakan Erdoğan, Şivan Perwer ve Mesud Barzani Açılışa Katıldı

Başbakan Erdoğan, Şivan Perwer ve Mesud Barzani Açılışa Katıldı... Diyarbakır ' da konuşan Başbakan Erdoğan, 37 yıl sonra Türkiye ' ye gelen şarkıcı Şivan Perwer ' e “hoşgeldin” dedi. Vefatının 13. yılında Ahmet Kaya ' yı da anan Erdoğan “Ah keşke o da burada olsaydı” dedi. İki günlük temaslarda bulunmak üzere kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yle birlikte toplu tesis törenine katıldı.
Başbakan Şivan Perwer İbrahim Tatlıses Mesud Barzani Ahmet Kaya 


37 yıl sonra Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü şarkıcı Şivan Perwer de törende hazır bulundu. Törende kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, şu sırada bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, ' Diyarbakır, kardeşlik şehri Diyarbakır! Biz kardeşiz. Biz sadece yol arkadaşı değiliz, kader arkadaşıyız. Biz pazara kadar değil mezara kadar, mahşere kadar biriz beraberiz ' dedi.

İbrahim Tatlıses Hakkında
Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duymasıyla birlikte önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümleri büyük ilgi gördü. "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar...
devamı
16 Kasım 2013 Cumartesi günü yayınlandı