Başbakan Erdoğan'ın Konuşması -1 (AK Parti Kongresi)

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi Başbakan Erdoğan'ın salona gelmesiyle başladı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte özel olarak hazırlanan platformda yürüyerek partilileri selamlayarak partililere karanfil attı.
Basın Kuruluşu Başbakan Emine Erdoğan Mesud Barzani Mevlüt Karakaya 

Erdoğan merakla beklenen konuşmasını yapıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4. AK Parti Olağan Konresi'ndeki konuşmasına Sezai Karakoç'un 'Sürgün Ülkeden Başkentler Başkenti'ne isimli şiiriyle başladı.

AK Parti Kongresi'nde yabancı konuklar da hazır bulunuyor

Ankara Arena Salonu'nda gerçekleşen AK Parti Kongresi'nde çok sayıda yabancı konuk da hazır bulunuyor. Salona gelenler arasında bulunan HAMAS lideri Halid Meşal'in görüntüsü ekrana yansıtıldığında salondakilerden büyük alkış aldı. Meşal de salondakilere el salladı. Kongreye katılan yabancı konuklar arasında, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de yer alıyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yabancı konukların yanına gelerek tek tek tokalaştı. Kabine üyeleri de Başbakan Erdoğan, Arena'ya gelmeden önce, salondaki yerlerini aldı.

CHP ve MHP temsilci göndermekten vazgeçti

CHP'nin AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'ne temsilci göndermekten vazgeçtiği bildirildi. Genel Başkan Yardımcısı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, kendisi ile Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç'tan oluşan CHP Heyetinin ' basına ambargo uygulayan AK Parti Kongresi'ni izlemeyeceğini ' bildirdi.

MHP de AK Parti'nin 4. Olağan Kongresi'ne temsilci göndermekten vazgeçti. MHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Spor Salonu'ndaki kongreye daha önce MHP adına Genel Başkan Yardımcıları Ruhsar Demirel ve Mevlüt Karakaya'nın katılacağının bildirildi ifade edilerek, ' Önceden basın aracılığı ile katılımı duyurulan ve 'onur konuğu' olarak takdim edilen zatın ülkemize gelişinin teyidi üzerine söz konusu genel kurulda partimizin temsilinden vazgeçilmiştir ' denildi.

Divan Başkanı belli oldu

AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde Divan Başkanlığı'na 81 il başkanının imzasıyla Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin seçildi.

Erdoğan kongre salonuna böyle geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4. Olağan Kongresi'nin yapıldığı Ankara Arena Salonu'na geldi. Erdoğan, salona girmeden önce dışarıdaki partililere kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, şunları kaydetti:

' Bizim için bu kongre bir milat değil. Bizim miladımız 14 Ağustos 2001'dir. Yola çıktık hep beraber ve 16 ayda bu aziz millet, bu sevgili millet AK Parti'yi iktidara taşıdı. Dere tepe demeden dolaştık. Hep beraber dolaştık. Hepinizin bu yolculukta emeği var. Kimse bunun istisnası değil. Çünkü biz bu millete sevdalıydık. Bu millete aşıktık. Ve bu millet kendine sevdalı olanları yalnız komadı. AK Parti iktidarı ben merkezli bir iktidar değildir. AK Parti iktidarı, biz merkezli bir iktidardır ve AK Parti iktidarı milletin iktidarıdır. Sizin iktidarınızdır. Huzurlarınızı fazla meşgul etmeyeceğim. Hemen açılışı yapalım diyoruz. Güneşin altında sizler fazla terlemeyin istiyoruz. Sağolun, varolun hepinize gösterdiğiniz ilgi nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Sizleri şahsım, eşim ve partim adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. '

Ardından, eşi Emine Erdoğan ile birlikte salonun bulunduğu alana geldi. Erdoğan'ın salona girişinde büyük coşku yaşandı. Partililer, Erdoğan'ı ayakta ve alkışlarla karşıladı. Erdoğan, salon içine kurulan platformda eşi ile yürüyerek partilileri selamladı ve karanfil dağıttı.

Neşet Ertaş unutulmadı

AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Neşet Ertaş da unutulmadı. Salondaki ekranlarda Ertaş için hazırlanmış bir video gösterildi. Ertaş'ın fotoğrafları eşliğinde Yalan Dünya adlı türküsü çalındı. Ertaş'ın eseri, salondan büyük alkış aldı.

Coşkulu bir kalabalık Erdoğan'ı bekliyor

AK Parti'yi 2013, 2014 ve 2015'te yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlere götürecek olan kadronun belirleneceği AK Parti 4. Olağan Kongresi öncesinde Ankara Spor Salonu'nda büyük yoğunluk yaşanıyor. Salonun içerisi tamamen dolarken, dışarıda da çok sayıda dev ekran kuruldu. Salon dışında çok sayıda vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını bu ekranlardan izleyecek.

Kongre salonuna, iki farklı arama noktasından alınan delegeler yerlerine gelmeye başladı. Salonda, 'Hayallerimiz var sevdamız var', 'Büyük millet büyük güç, hedef 2023', 'Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk', 'Durmak yok yola devam', 'Türkiye'nin partisi Türkiye'nin lideri', 'Herşey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek' ve 'Biz birlikte Türkiye'yiz' afişleri asıldı.

Salonda vatandaşların oturdukları koltuklara da çok sayıda Türk ve AK Parti bayrakları bırakıldı. Salonda partililer zaman zaman tezahüratlarla gelen delegeleri selamlıyor. Salonda, AK Parti'nin 11 yıllık iktidarında gerçekleştirdiği icraatları anlatan film gösteriliyor. Filmin bir yerinde Erdoğan'ın, okuduğu şiir için hapse girmesi anlatılıyor. Bu kısım salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.
30 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı