Başbakan Erdoğan’ın Buruk Anneler Günü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm annelerin anneler gününü kutladı. Kendisinin de buruk bir anneler günü yaşadığını ifade eden Erdoğan, ' ' Annemin doğduğu büyüdüğü, anaocağı Rize ' den sevgili annemi rahmetle yad ediyorum ' dedi.
Başbakan Cumhuriyet Haliç Türkiye Büyük Millet Meclisi Haliç Kongre Merkezi 


Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi, Haliç Kongre Merkezi ' nde gerçekleştirildi. Kongre ' ye telekonferans yöntemiyle katılarak bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, tüm annelerin anneler gününü kutladı.

Türk İslam medeniyetinde en önemli mertebelerden ikisinin annelik ve şehitlik olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Hem annelik hem de şehit anneliği mertebesine yükselmiş tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, şehitlerimize cenabı haktan rahmet niyaz ediyor, annelerimize sabır temenni ediyorum. Başta Filistin anneleri olmak üzere dünyanın her yanındaki mazlum, mağdur evlat acısı yaşayan annelerin de gününü kutluyor, onlara selam ve dayanışma mesajları iletiyorum. Özellikle Suriye ' de, bircik evlatlarını yitirmiş annelere, annelerini yitirmiş çocuklara umutlarını kaybetmemelerini, Türkiye annelerinin yanlarında oluduğun hatırlatmak istiyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan kendisinin de anneler gününü buruk bir şeklide yaşadığını ifade ederek, “Annemin doğduğu büyüdüğü, anaocağı Rize ' den sevgili annemi rahmetle yad ediyor, Allah ondan razı olsun diyor, Rabbim ' in cennetini ayaklar altına serdiği tüm anneleri merhameti ile kuşatmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti ' nin kurulduğu günden itibaren kadınların sorunları ile yakından ilgilendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti;

“Eşsiz kalan annelere her ay 250 TL ödeme kararını verdik. Çok kısa bir zamanda bu proje uygulamaya giriyor. Anneleri mutlu bir ülkenin geleceğinin de mutlu olacağına inandık. 9.5 Yıl boyunca her türlü ayrımcılığa karşı kararlılıkla mücadele ederken, kadınları yönelik ayrımcılık üzerine cesaretle gitti. Biz siyaseti kadınlar için yapmakla yetinmedik. Siyaseti kadınlarla, hanım kardeşlerimizle birlikte yaptık. Hanım kardeşlerimizi büyük Türkiye davamızın merkezinde görmek istedik ve bunu başardık. Benim siyaset yolunda hanım kardeşlerimizle birlikte yürümem yeni değildir. Geçmişte bunun temellerini atmıştım. Bu tecrübenin ışığında oluşturduğumuz AK Parti kadın kolları hem büyük Türkiye ideali için hem kadın hakları için tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir mücadele yürüttü. Hanım kardeşlerimiz için Anayasa ' nın ilgili maddelerinde, iş kanununda, medeni kanunda değişiklikler yaparak Türkiye ' nin kadınları için adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdik. İşkenceye sıfır tolerans gösterirken, kadına yönelik şiddete de sıfır tolerans gösterdik. Türkiye ' nin 81 vilayetinde anneleri, kadınları ve kız çocuklarını özellikle gözettik. Eğitimde istihdamda onlara avantajlar sağladık. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi ' nde (TBMM) hanım milletvekili oranı yüzde 14 ' e yükseldi. Kadınlar AK Parti kadın kolları sayesinde cesaretle doğruldular, her alanda varlık göstermeye başladılar. Allah ' ın izniyle hep birlikte Türkiye ' yi büyütürken, kadın haklarını daha ileri standartlara ulaştıracağız”
13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı