Başbakan Erdoğan'dan Askerlik Süresi Açıklaması (Askerlik Süresi Ne Kadar Oldu 2013)

Başbakan Erdoğan'dan Askerlik Süresi Açıklaması (Askerlik Süresi Ne Kadar Oldu 2013)... Askerlik süresi kısalıyor. Askerlik süresi 12 aya düşecek. Askerlik süresinini 12 aya düşeceğini TSK da onayladı. Askerlik süresinin 12 aya düşeceğini ilk olarak Başbakan Erdoğan açıklamıştı. Askerlik süresinini ne zaman düşeceği ise merak konusu. İşte Askerlik süresinini kısalmasıyla ilgili detaylar...
Başbakan Hindistan Kurban Bayramı Milli Savunma Bakanlığı Savunma Bakanlığı 


Başbakan Erdoğan, gündemi meşgul eden askerlik süresinin bayramdan önce düşüp düşmeyeceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, yapılacak düzenlemenin bayram öncesine yetişmeyeceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile görüşmesinin ardından, otelden ayrılırken basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ' Askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin düzenleme bayram öncesi çıkacak mı? ' sorusu üzerine, ' Bu artık bayramdan sonra ' dedi. Askerlik süreleriyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay'ın çalışma yaptığını belirten Erdoğan, ' Burada hemen anında bir karar almak şu bakımdan kolay değil, mevcut, elimizdeki asker potansiyelini, tabii gelenlerle bunların dengelemesi yapılacak. İhtiyaçlar, hepsi, bunların değerlendirmesini yaptıktan sonra kararı inşallah alacağız. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yeterlidir. Ona göre hemen adımı atarız ' diye konuştu.

BAYRAMDAN ÖNCE KISALIRSA 40 BİN ASKER TERHİS OLACAK

' Kısa dönem askerlik 6 ay olarak kalacak mı? ' sorusuna da Erdoğan, ' O 6 ay, diğeri de 12 ay. Şu anda bizim mutabık kaldığımız budur. Yedek subaylığın kaldırılması diye bir şey söz konusu değil. Yedek subaylık yine aynı şekilde devam edecek ' yanıtını verdi.

''İDARİ DÜZENLEMELER BAYRAM ÖNCESİ''

' Paketteki düzenlemelerden bayram öncesine yetişecek olanlar var mı? ' sorusunu da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, idari düzenlemelerin Kurban Bayramı öncesine yetiştirilmeye çalışıldığını bildirdi.

' Adalet ve İçişleri Bakanlıklarınca yapılacak yeni bir düzenlemeyle polise 'niyet gözaltısı' yetkisi verileceği konuşuluyor. Bu konuda çalışma var mı? ' sorusu üzerine Erdoğan, ' Duymaz uydurur kabilinden yazılı ve görsel medya bu tür şeyleri yapıyor. Şu anda benim önüme gelmiş ne bir dosya ne bir teklif var, duymadım şimdi sizden duyuyorum ' dedi.
8 Ekim 2013 Salı günü yayınlandı