Başbakan Erdoğan: Bilgim Yok (Ankara'da Patlama)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamayla ilgili, “Bilgim yok, detaylı bilgi alacağım” dedi.
Başbakan Cumhuriyet Milliyet Gazetesi Atatürk Emniyet Müdürü 

Başbakan Erdoğan, cuma namazını Beylikdüzü ' nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii ' nde kıldı. Erdoğan, cami çıkışında, Ankara ' daki ABD Büyükelçiliği önünde meydana gelen paylamayı soran basın mensuplarına, “Bilgim yok, detaylı bilgi alacağım” dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre iki kişi öldü. Ölenlerden birinin canlı bomba olduğu iddia ediliyor.
Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı bir patlama meydana geldi. Patlamanın Paris caddesi üzerindeki 2 nolu nizamiye kapısı önünde gerçekleştiği bildirildi. Patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Güvenlik şeridi çekilen bölgede, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, inceleme yaptılar.

CANLI BOMBA İDDİASI

Patlama nedeniyle girişteki nöbetçi kulübesinin yıkıldığı bildirildi. Öte yandan bir canlı bombanın güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurduğu iddia edildi.Çok sayıda kişinin yaralandığı patlama nedeniyle 2 kişinin öldüğü, ölenlerden birinin canlı bomba olduğu iddia ediliyor. Ancak bu bilgiler yetkililerce teyit edilmedi.

PATLAMANIN ŞİDDETİYLE ÇEVREDEKİ EVLER DE ZARAR GÖRDÜ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ndeki patlama nedeniyle çevredeki evler de zarar gördü. Patlama sonucu, ABD Büyükelçilik binasının duvarının yıkıldığı görüldü. Büyükelçiliğin olduğu Paris Caddesi'nin her iki yanı polis tarafından özel olarak korunuyordu. Bu caddeye giren araçlara da iki noktada da bulunan polis tarafından izin veriliyordu. Polis patlamanın olduğu bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

YOĞUN BİÇİMDE KORUNUYORDU

ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu bölge Ankara'da en yoğun korunan yerlerden biri konumunda. Atatürk Bulvarı ile Paris Caddesi arasında yer alan ABD Büyükelçiliği'nin hemen yanında eski TRT Genel Müdürlüğü'nün binasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bulunuyor. Milliyet ve Vatan gazeteleri ile karşı karşıya bulunan Büyükelçiliği'nin kaldırımlarında dahi büyük demir bariyerler tarafından korunuyor.

Aynı zamanda Ankara'da protokol geçiş yolu olarak da bilinen Atatürk Bulvarı üzerindeki ABD Büyükelçiliği'nin kaldırımları dahi işgal edecek derecede demir bariyerlerle korunması yargıya bile taşınmıştı. Bölgede güvenlik için güvenlik güçleri de bulunduruluyordu.

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan, patlamayla ilgili ''Detaylı bilgim yok, bilgi alacağım'' açıklamasında bulundu.

TANIK GAZETECİ KIVANÇ EL PATLAMAYI ANLATTI

ABD Büyükelçiliği'nin önünde patlamaya tanık olan Vatan Gazetesi Muhabiri Kıvanç El, patlamanın şiddetli olduğunu bildirdi. El, olay yerinin ikinci bir patlama ihtimali nedeniyle güvenlik çemberine alındığını ifade ederek, etraftaki araçların ve binaların da patlamadan zarar gördüğünü kaydetti.

Olay yerinin vize başvurularının yapıldığı alana yakın olduğu, Büyükelçilik kapısının tamamen parçalandığı belirtildi. Olay Yeri İnceleme Ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

1 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı